idejno rješenje

Stana s tlocrtom u obliku slova F

Vizualizacije uređenja mogu nam pomoći da si lakše zamislimo kako će naš dom izgledati jednom kada bude dovršen, a proučavanje različitih ideja olakšava nam da odaberemo detalje, boje i kreativna rješenja koja nam se najviše sviđaju.

Donosimo vam lijep primjer stana s tlocrtom u obliku slova F, u kojem možete vidjeti mnoštvo zanimljivih elemenata koje biste mogli uključiti i u svoje uređenje. Zagasita paleta plavih boja čini ovaj stan atmosferičnim i elegantnim, a kombinacija linearnih i zaokruženih oblika potiče na igru s geometrijom.

Otvoreni prostor dnevne sobe pretvara se u blagovaonicu, a potom i kuhinju, što čini ovaj dio stana većim i protočnim. Veliki kuhinjski otok s visokim stolicama koristi se umjesto klasičnog blagovaonskog stola te služi i kao dodatna radna ploha u kuhinji.


U kuhinji otvorene police s klizećim staklenim vratima dodatno otvaraju prostor, a heksagonalne pločice u neutralnim tonovima ponavljaju se na zidu i na dijelu poda. Pod oko kuhinjskog otoka i u dnevnoj sobi prekriven je parketom tople smeđe boje. Glavni zid iza kutne garniture u dnevnoj sobi obojen je u nježnu tirkiznozelenu boju koja se ponavlja na različitim detaljima u drugim dijelovima stana. Ostatak zidova obojen je ili u bijelu boju ili u sivu. Dobrodošlo su iznenađenje žuti trokuti oslikani ispod pojedinih svjetiljki u stanu.






Geometrija se nastavlja i u prostoru spavaće sobe s elementom trokuta koji je iskorišten u zidnoj niši, u kojoj je postavljen televizor. Dječje sobe su razigrane i vesele, s velikim površinama zidova predodređenima za igru.







Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:07