Jednosobni dom

Stančić od 16 kvadrata

 

U svega 16 četvornih metara smjestio se ovaj mali, ali slatki skandinavski dom idealan za jednu osobu ili par koji živi aktivnim životom. Smješten u Stockholmu, ovaj stan u prizemlju unatoč svojoj minijaturnoj kvadraturi izgleda prozračno i svježe, a glavni razlog tomu je bijela boja koja prevladava ovim lijepim prostorom. Iako kvadrata nema mnogo, ovaj stan ima sve!



U kutu prostorije svoje mjesto ima udoban bračni krevet dok se krajem nalazi kuhinjica s klasičnim štednjakom, sudoperom i hladnjakom te gornjim kuhinjskim ormarićima i policama iskorištenima za pospremanje stvari. Pored prozora nalazi se praktičan stol na rasklapanje koji se može proširiti toliko da za njega stane čak šest osoba pa vesele večere nisu isključene, a funkcionira i kao radni stol i kao dodatna radna površina za pripremu hrane.




Uz ulaz u kupaonicu nalaze se bijela komoda i jednostavan ormarić koji služe za pohranu odjeće i osobnih predmeta vlasnika. Ukrasa u prostoru nema mnogo, ali su šarmantni i dopadljivi. Između kuhinje i blagovaonice nalazi se žičana mreža koja služi za vješanje inspirativnih slika, ali i kuhinjskih pomagala.



S druge strane prozora mala polica bijele boje stapa se sa zidom pa knjige i ukrasni detalji posebno dolaze do izražaja.

Kupaonica je, kao i ostatak stana, mala, bijela i jednostavna, a tipičan je primjer malog toaleta koji je ujedno i tuš bez posebne kabine jer za nju nema mjesta.


Produžetak prostora za druženje nalazi se s vanjske strane stana i to tik ispod prozora gdje su vlasnici smjestili mali stol s dvije stolice-ležaljke te stvorili lijepu zonu okruženu lampionima i biljkama za uživanje.



Izvor: Vision Fastighetsmakleri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:59