KAO IZ SNOVA

Stara seoska kuća usred lirskih vinograda, maslinika i mediteranskih brežuljaka obraslih šikarom

 boutique-homes.com
Red lipa starih preko 200 godina ispred kuće nudi hlad za lijena poslijepodneva

Ovaj klasik Provanse pogađa sve arhitektonske vrhunce regije — staro kamenje i zemljane pločice, uredne redove lavande u vrtu, pergolu prekrivenu glicinijom i interijer s jednostavnim prirodnim namještajem u tonovima od bijele do boje lana, a iznad glave strop s prekriženim originalnim drvenim gredama.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Red lipa starih preko 200 godina ispred kuće nudi hlad za lijena poslijepodneva, a bazen 12x5 metara je još jedno mjesto za rashlađivanje i ugodno odmaranje. Noću se može odnijeti naslonjač u vrt kako bi se uživalo i divilo zvjezdanom nebu. Provansa je nadaleko poznata po nedostatku umjetnog svjetla pa je pogled na večernje nebo doista autentičan.

Preuređena seoska kuća nalazi se na mirnoj uređenoj parceli unutar granica Parc Naturel Régional du Mont-Ventoux. Nalazi se samo kilometar od malog tradicionalnog sela, s 19 drugih klasičnih provansalskih sela smještenih u blizini. Lirski vinogradi, maslinici i mediteranski brežuljci obrasli šikarom prostiru se ovom legendarnom regijom.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Ovaj seoski dom omogućuje da se doživi duboka, poetska Provansa, gdje popločani zaseoci zauzimaju kredaste vapnenačke izdanke, polja lavande cvjetaju u lipnju i srpnju, a galsko-rimska i srednjovjekovna sela nude vrhunska vina.

Tradicionalna francuska seoska kuća rasprostire se na 260 metara četvornih, a jednim dijelom je naslonjena na zeleni brežuljak. Ovaj dragulj se smjestio u dolini Ventoux te je uokviren lisnatim prolazom sjenila drveća, poljem mirisne lavande i pjenušavim bazenom u jarkozelenom travnjaku.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Unutrašnjost skriva decentno uređen interijer. Sama kuća ima tri spavaće sobe s kupaonicom i dječju igraonicu. Prva etaža predviđena je za prostore za lijeno odmaranje tokom dana ili kuhanje finog ručka, dok je druga etaža rezervirana za spavaonice. Cijela kuća je obnovljena u skladu s tradicijom, gdje ni jedan detalj nije viška ili izvan sklada. Prirodni materijali, boje i oblici kreiraju doista snovitu lokaciju koja se rijetko viđa.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Povlašteni položaj imanja nalazi se unutar granica zaštićenog regionalnog parka, a ovo seosko utočište nalazi se na periferiji tradicionalnog južnofrancuskog sela s gdje se u blizini nalaze izvorni prizori stare pekarnice, dva lokalna restorana i brežuljci s prošaranim vinogradima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:28