chic hotel

Stare kuće preuređene u Hotel Spirito Santo Palazzo Storico u staroj jezgri Rovinja

 HOTEL SPIRITO SANTO PALAZZO STORICO
Suvremeni dizajn koji se savršeno stapa s povijesnim i arhitektonskim naslijeđem

Stare kuće preuređene su prema ideji arhitektonskog dvojca Saše i Svete Dobričića iz studija ADAL. Hotel Spirito Santo Palazzo Storico otvoren je u staroj jezgri Rovinja još u ljeto 2017. godine. U samo nekoliko godina ovaj se chic hotel profilirao u omiljeno mjesto gostiju koji cijene šarmantnu povijesnu arhitekturu, vješto spojenu s modernim dizajnerskim rješenjima s ciljem zadovoljavanja njihovih potreba i zahtjeva.

image
Smješten u staroj jezgri Rovinja, jednu od najzahtjev­nijih turističkih sezona dočekuje s proširenim smještajnim kapacitetima
KATJA BIDOVEC
image
ARNE HODALIC
image
ARNE HODALIC

Motivirani dobrim reakcijama gostiju, vlasnici, bračni par Špela i Janez Bidovec, prošle su godine odlučili proširiti smještajne kapacitete, i to tako da u potpunosti prate i očuvaju povijesni identitet građevina. Naime, u renoviranom zdanju, udaljenom samo 50 metara od glavne zgrade hotela koja se nalazi u ulici Augusto Ferri 44, u središtu Rovinja, smještena su četiri nova hotelska suita. Tako je ovaj hotel s četiri zvjezdice dobio pojačanje uoči jedne od najzahtjevnijih turističkih sezona.

image
ARNE HODALIC

Glavna je zgrada, ukupne površine 472 četvorna metra, smještena u tri kuće koje datiraju iz 20-ih godina 19. stoljeća, a pripadale su uglednoj talijanskoj obitelji. Iako su bile napuštene i u lošem stanju, vlasnici su prepoznali njihov potencijal te ih objedinili pod zajednički krov i s terasama s kojih puca nezaboravan pogled. Njihovom prenamjenom u boutique hotel dobiveno je sedam luksuznih soba, bar - prostor za doručak, vinski podrum i recepcija.

image
ARNE HODALIC
image
KATJA BIDOVEC

Novi se smještajni kapaciteti, pak, nalaze u nizu starogradskih kuća iz 20. stoljeća, ukupne površine 225 četvornih metara, te su povezana unutarnjim liftom kojim se s ulaza stiže direktno u suite. U prizemlju su višenamjenski prostor ispod bunara te doručkovaona s otvorenim istarskim kaminom i prostranom terasom, koja pruža pogled na stari grad i more. U oba zdanja prepliću se povijesni i moderni elementi, a u prostorijama prevladavaju crna, zlatna i bijela boja.

image
ARNE HODALIC

Četiri nova hotelska suita nalaze se 50 metara od glavne zgrade hotela, u nizu starogradskih kuća iz 20. stoljeća te su unutarnjim liftom povezana s prizemljem

image
ARNE HODALIC
image
ARNE HODALIC

Uređenje hotela realizirano je na osnovi ideja arhitektonskog dvojca Saše i Svete Dobričića iz arhitektonskog studija ADAL iz Ljubljane. Njihov je cilj bio sačuvati povijesnu autentičnost kuća koristeći različite tehnike i prirodne materijale, a istodobno su htjeli unijeti moderan dizajn koji će biti interesantan i nakon deset godina. Istim su se principima vodili i prilikom preuređenja novih hotelskih suita.

image
ARNE HODALIC
image
ARNE HODALIC
image
ARNE HODALIC

- Luksuz u hotelima danas se ne odnosi samo na površinu sobe, nego na upotrebu prirodnih i lokalnih, ali vrhunskih materijala. Većina elemenata u interijeru ručno je rađena, a korišteni su drvo hrasta, mesing, koža i kamen. Pri renoviranju nam je bilo bitno restaurirati sve što je staro i što se moglo zadržati, kao što su, primjerice, dva postojeća kamina. Obnovili smo freske te kamen u spremniku vode ispod šterne, gdje smo uredili vinski podrum - pojašnjavaju arhitekti.

image
ARNE HODALIC

Glavna zgrada otvorena je u ljeto 2017., a smještena je u tri kuće iz 20-ih godina 19. stoljeća. Sastoji se od sedam luksuznih soba, bara - prostora za doručak, vinskog podruma i recepcije

image
ARNE HODALIC

Osim zaljubljenika u arhitekturu i dizajn, ovaj hotel privlači sve one koji vole dobru hranu, pa i glazbu. Oni upućeniji već znaju da su vlasnici hotela veliki ljubitelji jazz glazbe, tako da tijekom ljeta organiziraju glazbene večeri.

Više o hotelu na: Hotel Spirito Santo Palazzo Storico.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:31