Što je novo: Zagreb

Zagreb uskoro dobiva hotel s četiri zvjezdice u Tkalčićevoj

Academia se otvara na mjestu nekadašnjeg trgovačkog centra Cascade, a imat će 51 sobu i šest apartmana.

Koncem lipnja na samom kraju zagrebačke Tkalčićeve ulice otvorit će se luksuzni hotel Academia, s četiri zvjezdice. Već sada su otvorena četiri apartmana na samom vrhu zgrade, a posjetitelji su ih na Booking.comu ocijenili s visokih 9,8. Riječ je o lokaciji gdje je kratko vrijeme radio trgovački centar Cascade, promoviran kao najluksuznije mjesto za šoping u Zagrebu. S obzirom na prethodnu namjenu, prostor se mora potpuno preurediti, što znači da se upravo ruše mnoge pregrade i otvara prizemni dio koji će postati bistro.

Academia će imati tri etaže i povećan garažni kapacitet kako gosti ne bi morali razmišljati o tome gdje će ostaviti svoj automobil. Direktor Academije Ivica Prevolšek već vodi uspješan hotel na Plitvičkim jezerima, a u prenamjenu Cascade upustio se s tvrtkom Exportdrvo projekti u vlasništvu Tomislava Marinova. Tvrtka Exportdrvo projekti prvo je htjela otvoriti manji hotel na dvije etaže, dok bi se prvi kat iznajmljivao. Na kraju je ipak odlučeno da će se ondje napraviti recepcija hotela, fitness, wellness, polivalentna dvorana za 250 ljudi te manji trgovački centar. Za prenamjenu Prevolšek će izdvojiti 51 milijun kuna, a 22 milijuna stajala je kupnja nekretnine.

Cijene noćenja u četiri apartmana koja se trenutačno iznajmljuju kreću se od 382 do 687 kuna, ovisno o broju spavaćih soba. Noćenje za dvije osobe u Rastovači, drugom hotelskom objektu Academije, moguće je već od 275 kuna. Očekuje se da cijena smještaja u novom hotelu s četiri zvjezdice neće previše odskakati od sadašnjih cijena apartmana.

Tekst: Daria Bertek

Izvor: Magazin Like!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:09