Loire Valley dvorac

Što li Julia Roberts i Beyonce imaju zajedničko?

Luksuzni dvorac koji ste zasigurno vidjeli!

Broj dvoraca koji se svake godine nađu na popisu nekretnina za prodaju zaista je velik. Možda najpoznatiji iz te goleme ponude je ipak 1300 četvornih metara velik kameni dvorac koji se nalazi u 170 Shonnard Terrace u Yonkers u New Yorku. Iako vjerojatno nikad niste čuli za ovaj komad luksuzne nekretnine, zasigurno ste ga vidjeli.

Loire Valley dvorac sagradio je 1880. godine bogati bankar iz New Yorka i omiljen je u oba svijeta: modnom i Hollywoodu već godinama. U njemu su snimljeni filmovi: “Mona Lisa Smile” s Juliom Roberts u glavnoj ulozi i TV serije kao što je Martin Scorsese HBO hit “Boardwalk Empire”. Beyonce je snimila svoj video spot “Irreplaceable”, a sobe u njemu korištene su za snimanje fotografija zanosnih ljepotica Victoria Secret, Neiman Marcus i časopisa Vogue, među ostalima.

Dvorac se prostire na 1300 četvornih metara od kojih je 730 četvornih metara prostora adaptirano i iskoristivo za život. Dodatne kvadrature uključuju dva tavana od kojih se jedan otvara na terasu i dvije garaže dovoljno velike da se pretvore u Art Studio. Ima šest spavaćih soba i sedam kupaonica, a najprivlačniji su zajednički dnevni prostori kojih ima po cijeloj kući. Sve su sobe izvorno opremljene s imanja diljem Europe, uvezene i instalirane tijekom gradnje 1880. godine. Zidovi, stropovi, okviri i podovi datiraju između 16. i 18. stoljeća, a sobe kroz četiri kata stambenog prostora mame pogled Tiffany i John La Farge prozorima. Tu je bakrom odjevena zvjezdarnica, starinski orijentalni biljar, zimski vrt u kojem su nekad rasle orhideje i dnevni boravak definiran kaminom zapečen u poludragom kamenju. Blagovaonica u duhu francuskog rokokoa osmerokutnog oblika zapravo je dvorana okrunjena ručno izrezbarenim stropom iz 17. stoljeća. Ima čak i privatnu kapelicu. Sjedeći u njemu nalazite se 27 kilometara sjeverno od središta Manhattana, a pogled iz dvorca puca na Big Apple na jugu i Albany više od 323 km na sjeveru. Jako nam se sviđa ovaj dvorac, a vama?

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:45