PROFIL

STUDIO OBE Kreatorice “it” mjesta u Beogradu gostuju na InDizajn sajmu

Njihov su poznati lokal Lula fine expresso bar u Beogradu 2017. godine, kada je otvoren, odmah prozvali barom s najviše stila u tom gradu

Studio OBE, arhitektica Jasne Kavran i Ksenije Pantović, hit je kod naših susjeda, u Beogradu. Aktualan je, primjerice, njihov projekt coworking prostora Nova Iskra na Dorćolu površine 1200 kvadrata, čija je realizacija pri kraju.

Uredile su i projektirale poznati lokal Lula fine expresso bar u Beogradu 2017. godine, koji je kada je otvoren, odmah prozvan “naj šik” barom u tom gradu. Idući tjedan gostuju na četvrtom izdanju sajma “InDizajn - Festival modernog doma”, koji se održava od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb te će ga i ove godine obilježiti stručna predavanja, paneli, kreativne radionice i noviteti iz svijeta dizajna i interijera.

REALIZACIJA

- Predstavit ćemo odabrane realizirane projekte. Posebnu ćemo pozornost posvetiti određenim specifičnostima koje utječu na razvoj projekta, različite nivoe, intervencije, kao i sam put od ideje do realizacije - kaže Ksenija Pantović.

“Zelenilo je karakteristično za većinu naših projekata”

S obzirom na popularnost njihovih projekata, ne čudi zainteresiranost za Novu Iskru. Posebnost tog projekta čine mnogi aspekti.

- Lokacija - kontekst, kao i neočekivana uzbudljivost i struktura postojećeg prostora - koji je nesaglediv s ulične vizure, s mnogostrukim linijama kretanja, bili su pravi izazov i inspiracija za kreiranje različitih ambijenata. Kako je Nova Iskra, osim coworking prostora, već dugi niz godina pozicionirana i kao kreativna platforma, imali smo veliku podršku od investitora u sprovođenju različitih, čak pomalo i neuobičajenih ideja u prostoru, što je zaista rijetkost. Naravno, kao i u svakom projektu koji radimo, veoma nam je važno da je prostor funkcionalan i ugodan za rad, što se podrazumijeva i kao primarni zahtjev investitora - opisala je Jasna Kavran.

Specifičnom upotrebom boja, materijala i dizajnom namještaja, ideja studija OBE bila je kreirati inovativne ambijente, namijenjene različitim korisnicima.

- Upotreba zelenila je karakteristična za većinu naših projekata. Velik broj različitih ambijenata povezivali smo temom zelenila, na razne načine. Bilo nam je važno omekšati tradicionalni urbani kontekst i klasičnu radnu atmosferu kreiranjem različitih zelenih zona. Posebno je interesantan atrij, prijemna zona koja je projektirana kao stakleni vrt u sredini prostora, u potpunosti ispunjena zelenilom s muralom, koji također prati ovu ideju - objašnjava Ksenija.

trendovi Pitamo ih koliko slijede trendove u uređenju i što pritom unose svoje u njih.

- Trudimo se slijediti trendove, ali primarno kreiramo autentične prostore, primjerene korisniku, sa identitetom - ističe Jasna.

Više o radu arhitektica saznajte na: obe.rs

Foto: Relja Ivanić, STUDIO OBE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:58