WIENERBERGER BRICK AWARD 2020.

Stvaralački iskorak i znanje u korištenju opeke

Nagrada za kreativnost i inovaciju u arhitekturi. Austrijska tvrtka poziva stručnjake iz cijelog svijeta da prijave svoje radove u pet kategorija i osvoje nagrade od 7000 ili 5000 eura

Arhitekti koji pomoću opeke stvaraju originalna arhitektonska rješenja imaju priliku sudjelovati na dodjeli nagrada Brick Award. Riječ je o nagradi koju austrijska tvrtka Wienerberger organizira već deveti put za stvaralački iskorak u arhitekturi korištenja opeke.

KONCEPT

Arhitektima iz cijeloga svijeta koji prihvate izazov nudi se mogućnost da osvoje ne samo prestižnu nagradu, već i novčani iznos. Inovacija, individualnost, kreativni koncept te funkcionalna izvedivost temeljna su načela prema kojima se određuju kriteriji dobitnika nagrade. Kandidati koji se prijave mogu se natjecati u pet kategorija u kojima se dodjeljuju nagrade: feeling at home, living together, working together, sharing public spaces i building outside the box.

Prijavljeni objekt mora se u značajnom dijelu sastojati od glinenog građevinskog materijala

Kategorije se odnose na zanimljive izvedbe arhitekture obiteljske kuće, višestambene zgrade, poslovnog prostora i funkcionalnog javnog objekta, a posljednja se kategorija oslanja na sposobnost razmišljanja izvan okvira u tehnologiji gradnje opekom. Osim što se u značajnom dijelu mora sastojati od glinenog građevinskog materijala, projekt mora biti dovršen 2016. ili kasnije. Uz nagradu, odabranim će kandidatima biti dodijeljeni novčani iznosi od 7000 eura za dobitnika glavne nagrade te 5000 eura za svakog od preostala četiri pobjednika iz ostalih kategorija.

KAKO SE PRIJAVITI?

Arhitekti, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte do 9. travnja 2019. godine. Nakon podnošenja prijava, stručni žiri koji se sastoji od novinara i kritičara iz područja arhitekture odabrat će 50 projekata među kojima će međunarodni žiri arhitekata odabrati pet pobjednika iz pojedinih kategorija, kao i dobitnika glavne nagrade. Svi nominirani projekti bit će objavljeni u publikaciji Brick20 u proljeće 2020. godine.

Više informacija o projektu, kao i detalji o načinima prijave nalaze se na internetskoj stranici: wienerberger.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:53