POVIJEST I PRIRODA

Suvremena drvena koliba usred močvare: Mjesto za odmor kao iz najljepših snova

 Priidu Saart
Koliba je definirana terasama koje oponašaju brojne slojeve močvara i pružaju dovoljno mjesta za boravak na otvorenom

„Mjesto gdje se priroda susreće s poviješću” – tako je opisan ovaj hotel koji se smjestio na mjestu starog estonskog dvorca u blizini močvare. Maidla Nature Villa je kompleks od tri nove strukture, točnije suvremene kolibe koje su se smjestila na značajnom povijesnom mjestu u Estoniji. Ako ste u potrazi za istinskim odmorom, daleko od svega i potrebno vam je skrovište za razmišljanje usred prirode ovo je onda idealno mjesto za vas.

image
Priidu Saart
image
Priidu Saart
image
Priidu Saart

Nature Villa Kaseke, projektirana od strane arhitektonskog studija b210 tek je prva u nizu planiranih drvenih kuća. Kako saznajemo inspiracija za cijeli projekt potječe u estonskim močvarama. - Ovo je mjesto za istraživanje prirodnih znamenitosti i dvoraca iz 15, stoljeća koji najbolje pričaju priču o estonskom duhu pa dalje od toga nismo morali tražiti inspiraciju – napominju iz ureda.

image
Priidu Saart
image
Priidu Saart
image
Tõnu Tunnel
image
Tõnu Tunnel

Koliba je definirana terasama koje oponašaju brojne slojeve močvara i pružaju dovoljno mjesta za boravak na otvorenom. Kuća je izdignuta je oko jedan metar od tla što ju štiti od poplave u proljeće. Iako je okružena brezama, ova drvena kuća je pomno planirana oko njih, idući tako daleko da se kroz veliku palubu probijaju rupe za postojeća stabla.

image
Priidu Saart
image
Priidu Saart
image
Tõnu Tunnel

Arhitekti su se za pročelje i vanjske terase odlučili za drvo s posebnom obradom koja mu daje duboku toplu boju, ali ujedno i puno veću otpornost na klimatske promjene i samu blizinu vode. Jednako tako konačni proizvod je kontrastan je bijeloj brezi koja ga okružuje i pomaže kolibi da se bolje istakne u krajoliku, ali da ga ne naruši svojom pojavom.

image
Tõnu Tunnel
image
Tõnu Tunnel

U interijeru arhitekti iz studija b210 nastavljaju toplu drvenu paletu u kombinaciji s obojenim čelikom i tamnim, suvremenim završnim obradama. Hotelska soba opremljena je dodatnim rješenjima za pohranu prtljage, minibarom, kuhinjskim pultom s kavom i čajem, pa čak i kaminom savršenim za ugodne noći u zatvorenom prostoru. Velike staklene ploče od poda do stropa osiguravaju da su gosti uvijek vizualno povezani s krajolikom i da iz svakog kutka kolibe mogu uživati u svome odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:02