SIVA BOJA KAO PREVLADAVAJUĆA

Suvremeni stan koji je 'osvježen' zelenilom

 homedit
Danas vas vodimo u moderan stambeni prostor koji se bazira na sivoj boji, ali je svejedno savršeno osvježen biljkama

Jednostavna, elegantna, profinjena i moderna – sve to je siva boja u interijeru. Rijetko koja boja izgleda tako sjajno u stambenim prostorima poput sive jer, osim što je jednostavna, u naš dom unosi dozu luksuza i glamura te ju je lako kombinirati s drugim nijansama. Međutim, ako je siva ta koja prevladava, ugođaj u interijeru može pasti u određenu monotoniju te ju je zato najbolje kombinirati s različitim detaljima. Osim drugih, nešto istaknutijih boja, savršeno pristaje i kada je riječ o kombinaciji s dekorativnim biljkama, a upravo vas u takav stan vodimo danas.

Riječ je o osvježavajućem, dvoetažnom stanu od 100 kvadrata čije uređenje potpisuje brazilski studio flipê arquitetura. Prostor se sastoji od dva glavna područja - prizemlja koje je posvećeno svim društvenim aktivnostima, točnije od otvorenog tlocrta s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom i kata na kojem se nalaze spavaće sobe.

Višenamjenski prostori, jednostavne palete boja i komadi namještaja jedna su od najvažnijih karakteristika ovog stana. Bijeli kuhinjski uređaji stapaju se ss modernim ormarima, stvarajući određeni osjećaj kontinuiteta. Istovremeno, kuhinjski otok besprijekorno se integrira s stolom za blagovanje. Također je važno napomenuti da su metalni detalji integrirani u dizajn na vrlo prirodan način, a odličan primjer toga jesu police za knjige.

Osim sive, dizajneri su se tijekom uređenja ovog prostora bazirali na tamnijim detaljima koji 'razbijaju' evenutalnu monotoniju, ali i ukrasnim biljkama koje, iako je to teško primijetiti na prvi pogled, vode glavnu riječ u domu. Naime, upravo su biljke prirodni ukrasi koji osvježavaju svaki unutarnji prostor, pa tako ni ovaj stan nije iznimka.

Unatoč prevladavajućoj sivoj boji, u gotovo cijelom stanu vlada prilično dinamična vibracija i nije nužno povezana sa bojom. Zapravo, ovdje je korištena kromatska paleta koja se temelji na neutralnim elementima poput crne i bijele boje s određenim drvenim akcentima i, naravno, sivim nijansama izloženih betonskih površina.

Foto: homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:24