Maleni dom

Svi su se smijali kad je rekla da živi u kući veličine garaže, ali čekajte dok vidite interijer! Mali životni prostor ljepši od mnogih velikih

 YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/

Denise Bayron je dizajnerica pletiva i izrađivačica uzoraka za šivanje, ali i stručnjakinja kada je u pitanju pretvaranje malene kuće u funkcionalan i inspirativan dom i radni prostor. Toliko je dobra da je zapravo pobijedila na natjecanju Apartment Therapyja u kategoriji Tiny 2021.

Pogledajte video!

Ovaj dom od 26 kvadrata nije čak ni najmanji dom u kojem je živjela! Zadnje mjesto koje je nazivala domom bilo je veliko 10 četvornih metara.- Život u malenoj kući pravi je izbor za mene, objašnjava u svom video obilasku. - Odrasla sam u New Yorku gdje svi žive u malom prostoru.

image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/
image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/
image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/

Ne samo da je njezin dom lijep u smislu izgleda, s neutralnim bojama inspiriranim prirodom i prirodnim teksturama, već je i nevjerojatno funkcionalan i organiziran. Napravila je kutak za spavanje s policom za knjige koja služi i kao prostor za odlaganje i kao pregrada. Ona koristi sav prostor ispod kreveta za stvari poput rublja, cipela, pa čak i opreme za vježbanje. Postavila je dugačku policu visoko na zid kako bi maksimalno iskoristila vertikalni prostor.

image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/

- Htjela sam da moj dom izgleda kao atrij ispunjen svjetlom. Moj prvi cilj bio je stvoriti funkcionalan raspored odabirom većih komada namještaja kao temelja. Zatim sam dodala dekor i biljke.

image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/

Ono što ga čini posebnim je činjenica da je i dom i studio. Cool je i zbog lokacije. Ušuškan je iza veće kuće usred užurbanog grada. Osjećaj je poput oaze s malom kućicom ušuškanom u vrtu, a odražava njezinu želju za održivim životom jer je 90 posto namještaja kupljeno polovno.

Unatoč ograničenoj kvadraturi, Denise je izgradila uspješnu tvrtku iz ovog dizajnerskog studija. Ona jednostavno izvlači i zatvara svoj stol kako bi stvorila veliki radni prostor. Zatim prelazi preko dva drvena stolca za sjedenje. Oni također služe kao pomoćni stolići za kauč.

image
YOUTUBE/@TINY HOUSE GIANT JOURNEY/

Tkanina i pređa su pametno pohranjeni po cijeloj kući. Na primjer, Denise je upotrijebila Ikeinu policu za pohranjivanje mnogih svojih potrepština za pletenje u ukrasne košare. Okrenula je policu na bok kako bi stvorila zid i odvojila dnevni prostor od kreveta. Biljke u posudama ublažuju oštre rubove između prostora.

- Moj krevet u podnožju ima slobodnog prostora tako da ispod držim cipele, rublje, pa čak i eliptični bicikl! Nadalje, imam kolekciju šešira izrađenih po narudžbi. Objesim ih na zid gdje služe kao dekor dok koriste okomiti prostor!

Bujno zelenilo unutar i izvan Deniseine malene kuće stvara istinski živahan prostor. Bez obzira gdje stojite u njezinom malom domu, vidite zelenilo. Dok njezini veliki prozori i staklena vrata osiguravaju puno dnevnog svjetla, njezina zasjenjena terasa udvostručuje životni prostor!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:10