INTERIJER KOJI MAMI UZDAHE

Svijetli i prostrani stan od 90 kvadrata

Danas vas vodimo u zanimljiv stan za odmor od 90 kvadrata, smješten u Barceloni, u Španjolskoj. Uređenje ovog životnog prostora potpisuje studio YLAB Arquitectos

Vlasnici stana, inače norveški par zaljubljen u Barcelonu, shvatili su potencijal sunčanog unutarnjeg dvorišta prekrivenog bršljanom i odlučili ga pretvoriti u svoje mjesto za odmor.

Španjolski studio YLAB Arquitectos predložio je koncept koji oslobađa prostor kroz važne strukturne promjene, otvaranje fasade do unutarnjeg dvorišta i obnavljanje povijesne galerije kako bi se zatim funkcionalno preuredio u galerijski vrt.

U prostoru prevladavaju bijela i bež podloga sa standardnim drvenim elementima.

Novi raspored se vrti oko središnjeg otvorenog prostora u obliku slova L, spojenog s vrtom galerije i unutarnjim dvorištem. Dizajneri interijera kuhinju i blagovaonicu podijelili su na tri različite zone - prostor za kuhanje, prostor za jedenje u drugoj kutnoj vitrini, i to sa skrivenim prostorom za male kuhinjske aparate i pomičnom radnom površinom te vinariju, odnosno barsku zonu smještenu bliže dnevnom boravku. Sve se te zone 'vrte' oko tog središnjeg prostora, opremljenog fleksibilnim namještajem po mjeri kao što su stol za jedenje i ležaljke.

Kako bi stan bio što funkcionalniji i praktičniji, cijeli prostor uređen je u minimalističkom stilu.

Stan ima i zasebnu kupaonicu, ugradbene ormare za pohranu stvari, mjesto za čitanje i opuštajuću oazu u vrtu.

Ostale fotografije stana možete pronaći u našoj galeriji.

Foto: YLAB Arquitectos

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:24