Vila Šeherezada

Taj Mahal Mediterana

Zavirite u vilu u kojoj spava Ronaldo u Dubrovniku!

Vodimo vas u Vilu Šeherezadu, jednu od najljepših vila u Dubrovniku, nekada luksuznu privatnu kuću, a danas jednu od najekskluzivnijih rezidencija u jadranskoj regiji. Poznata još i kao Taj Mahal Mediterana, ova ljepotica okružena šarenim vrtovima, palmama i čempresima proteže se na površini od 4000 četvornih metara i ponosno stoji visoko na stijenama s kojih pogled puca na predivan stari grad.

Velika bijela kuća s prepoznatljivom plavom kupolom sagrađena je između 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća za američkog milijunaša estonsko-židovskog podrijetla Williama D. Zimdina.

Arhitektonsko remek-djelo kombinacija je klasične i maurske arhitekture s luksuzno uređenim sobama i suite kupaonicama. Masivne autentične drvene stepenice povezuje prostor prizemlja s prvim katom na kojem se smjestilo pet deluxe spavaćih soba. Stilski klasični interijeri, bogate tkanine i teksture daju svakoj spavaćoj sobi jedinstven karakter i šarm.

Sve spavaće sobe imaju privatnu kupaonicu s jacuzzi kadom, te prekrasan pogled na veličanstveni Jadran ili rajske vrtove, ovisno o orijentaciji sobe. Osim toga, sve su sobe opremljene dizajnerskim namještajem i mnoštvom tradicionalnih i modernih sadržaja kako bi zadovoljile ukus i najzahtjevnijih posjetitelja.

Povijest ove palače uz more neraskidivo je povezana s romantikom. Dva mjeseca je bila ljubavno gnijezdo Elizabeth Taylor i Richarda Burtona.

Cijena noćenja u ovoj veličanstvenoj vili, ovisi o sezoni, a riječ je o vrtoglavom iznosu.

Više: www.luxurycroatianvillas.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:14