Tržište

Tavanski stambeni prostori u Zagrebu sve poželjniji

U potkrovlju možete živjeti za 1500 eura po kvadratu!

Proučili smo ponudu stanova na zadnjim etažama zgrada u Zagrebu te u suradnji s portalom za nekretnine Prvi Kvadrat izdvojili najbolje oglase.

Potkrovlja se više ne smatraju prostorima za skladištenje. Tavanski prostori sve se češće preuređuju u stambene jedinice koje oduševljavaju ambijentom.

Taj je trend počeo prenamjenom industrijskih kompleksa, a nastavio se preuređenjem tavana starih zgrada u užim središtima gradova. Posljednjih godina i kod nas se mogu pronaći odlični projekti, osobito u Zagrebu.
No, kako bi finalni rezultat bio maksimalno originalan, prije uređenja potrebno je pronaći odgovarajuće potkrovlje s potencijalom. Što se nudi te kako se kreću cijene, pitali smo Tamaru Grgat s portala za nekretnine Prvi Kvadrat.

- Zagreb ima veliku ponudu stanova s visokim potkrovljem. Većina ih je rekonstruirana i funkcionalno uređena. Najviše ih je u centru, u starim zgradama, a uspoređujući cijene s drugim stanovima na istoj lokaciji, prodaju se po povoljnim cijenama. Možemo reći da je prosječna cijena oko 1500 eura po kvadratu - kaže.

Najpovoljniji stan nalazi se u Ulici sv. Roka u Novom Zagrebu, površine je 66 kvadrata, a prodaje se za 1144 eura po kvadatu. Odlična je prilika moderan stan površine 75 kvadrata na Maksimiru, koji se prodaje za 1653 eura po kvadratu. Najskuplji je, pak, stan površine 53 kvadrata u Radićevoj ulici, a prodaje se za 115.010 eura.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 08:09