Svečano uređena kuća

Topli božićni dom s raskošnim vintage ukrasima

 

Danas, kada cijeli zapadni svijet slavi Božić, želimo vas još jednom oduševiti svečano uređenom kućom iz sunčane Španjolske. Ova divno uređena kuća posebno će razveseliti sve ljubitelje vintage namještaja i detalja, i prirodnih tkanina koje pružaju toplinu, baš kao i božićni dekor koji je ujednačenog stila i stvara potpuni sklad za vlasnike.

Dekorativne mogućnosti Božića su ogromne. Od diskretnih i prirodnih, do raskošnih s blještavim ukrasima, vijencima, lampicama i svijećama u svakom kutu kuće, kao što ćete vidjeti u ovoj kući od hodnika i kuhinje do spavaće sobe i kupaonice.

Već na samom ulazu u kuću nalazi se savršeno malo drvo s ugrađenim svjetlima.

Iako je tradicija da se na vrata objesi adventski vijenac, vlasnici su za svoj vijenac pronašli mjesto unutra kako bi uživali u njegovoj ljepoti.

Glavni protagonist božićnog ukrašavanja je drvce u dnevnom boravku ukrašeno osnovnom bojom koja dominira prostorom, a to je u ovom slučaju bijela.

Mjesto, ali i veličina stabla su iznimno važni, a od ključne je važnosti da drvce bude proporcionalno sobi i visini stropa kako ne bi izgledalo smiješno. U ovoj sobi vrlo visoko čak 3 metra s obzirom na to da su i stropovi vrlo visoki.

Prije ukrašavanja vlasnici su dobro razmislili o temi i stilu ukrasa: elegantnim, klasičnim, nordijskim, tradicionalnim ili čak glavnoj boji koja se može upotpuniti detaljima druge nijanse. No, konačna odluka je pala na sjajne, zlatne ukrase koji savršeno pristaju uređenju kuće.

Osim ukrasa za božićno stablo, vlasnici nisu zanemarili ni podnožje, koje su dekorirali na šarmantni način postavljanjem darova koja su prethodno omotali.

Bez obzira na godišnje doba, buket će uvijek uljepšati sobu.

Božić također može biti dobar izgovor za obnovu ili nabavu ukrasnih jastuka koji će kauču dati novi izgled. Ovdje su odabrane trendi boje i baršun koji je ugodan na dodir i topao.

Ako koristite pravilo tri, sigurno uspijevate. A ako želite napraviti kompoziciju od vaza, one su obično bolje u neparnom broju. Tri su savršene, jer nisu ni puno ni malo. Ovdje je odluka pala na dizajn koji integrira nekoliko vaza koje, kada se ostave u različitim ravninama, također izgledaju vrlo dobro, jer stvaraju dinamični skup. Za ovu vrstu kompozicija možete odabrati male vaze i ukrasiti ih jednim cvijetom.

Pogledajte kako je divno uređena kompletna kuća!

Izvor + foto: www.elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:10