OBNOVA ZA POHVALU

Topli tonovi i prirodni materijali u fantastično obnovljenom stanu od 64 kvadrata

 Fantastic Frank
Prilikom obnove zgrade prostor je stilski adaptirana sa očuvanim izvornim detaljima

Stambena četvrt Vasastan u Stockholmu poznata je po svojim prekrasnim parkovima, posebno Vasaparkenu, popularnom izletištu i parku Observatorielunden u kojem se nalazi Stockholmska zvjezdarnica. U parku Tegnérlunden nalaze se kipovi Astrid Lindgren, autorice knjiga o Pipi Dugoj Čarapi i dramatičara Augusta Strindberga, čija se nekadašnja kuća, sada muzej, nalazi u blizini. Ugodni skandinavski restorani okupljeni su na trgovima Odenplan i St. Eriksplan. U istoj toj četvrti smjestio se ovaj fenomenalni stan s prijelaza stoljeća. Stan se rasprostire na 64 metra četvorna, a smješten je visoko u stambenoj zgradi sa šarmantnim balkonom na sunčanoj strani.

image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank

Najveća prostorije u stanu zauzima čak 30 kvadrata i spaja tri zone – dnevni boravak, kuhinju i prostor za blagovanje. Osim ovog prostora u stanu se smjestila još jedna spavaća soba i kupaonica te niša za mali radni kutak.

Prilikom obnove zgrade prostor je stilski adaptirana s očuvanim izvornim detaljima. Visoki stropovi, veliki prozori i otvoreni tlocrt daju stanu pregršt svjetla i ugodnu atmosferu. Odabir toplih i prirodnih tonova u kombinaciji s istim takvim materijalima kreira prostor koji je ugodan oku.

image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank

Slično kao i arhitektonski projekt, namještaj uspostavlja ravnotežu između starog i novog, gdje se kultni skandinavski komadi stapaju sa zatečenim izgledom stanja. Ovaj projekt je dokaz kako se minimalističke, elementarne ideja odlično mogu uklopiti u Stare stanove te se može stvoriti suptilan i sofisticiran dizajn koji se vješto prilagođava modernoM vlasniku, ali ne zagušuje šarm povijesnog stana.

image
Fantastic Frank
image
Fantastic Frank

Sve u ovom stanu savršeno funkcionira zajedno. Svaki je komad precizno izrađen od materijala koji su pomno su odabrani. Rezultat je prostor koji djeluje prirodno, primamljivo i uistinu jedinstveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:55