URADI SAM KUĆNI PROJEKT

Totalni makeover prostorije od 4 kvadrata za samo 350 eura

 Privatna arhiva
Lara Paravić Grković pokazala nam je kako je zamislila i samostalno odradila transformaciju beživotne i stare prostorije koja je uvijek izgledala prljavo (koliko god ju prala) u moderno mjesto koje ima sve što treba imati

Dobri i povoljni kućni makeoveri uvijek su nam dragi, a danas vam donosimo jedan baš takav. Lara Paravić Grković koja je diplomirala javnu upravu na Pravnom fakultetu u Rijeci, napravila je fantastičan makeover zahodske prostorije za goste u svojem domu. Što je napravila? Obojila je zidne pločice, a za pod kupila nove. Uz to, promjenom nekih elemenata i detalja u toj prostoriji osvježila joj je izgled.

image

Prostorija poslije

Privatna arhiva

- Od ožujka prošle godine mama sam preslatkog dečkića koji ne voli spavati i ovaj makeover rezultat je boravka u kući većinu dana i, naravno, noći. U rujnu smo se preselili u veći, ali stariji dio obiteljske kuće. Zbog suprugovih poslovnih obaveza i brige oko bebe nismo se mogli upustiti u veće radove tako da smo radili mini makeover svake prostorije. S obzirom da sam veliki zaljubljenik u dizajn interijera, nisam sposobna živjeti u prostorima u kojima se ne osjećam ugodno - govori Lara Paravić Grković i dodaje da su se na makeover zahoda odlučili u zadnji čas i nisu požalili. Htjeli su nešto novo, moderno, a opet starinsko, da se stopi s ostatkom kuće. Prostorija površine četiri četvorna metra bila je beživotna i stara i ono najgore, koliko god se puta opere, i dalje je izgledala prljavo.

image

Prostorija prije

Privatna arhiva
image

Prostorija prije

Privatna arhiva

- Htjela sam joj dodati prozračnost i učiniti je ugodom i ljepšom za boravak i, općenito, željela sam da izgleda ljepše. Pločice sam kupila u Bauhausu, a odabrali sam ih jer sam htjela nešto drukčije i toplije.

image

Prostorija poslije

Privatna arhiva
image

Prostorija poslije

Privatna arhiva
image

Prostorija poslije

Privatna arhiva

Radovi su bili gotovi za samo tjedan, a rezultat je vrlo dobar, u što se možete uvjeriti i samina fotografijama prije i poslije.

- Pločice smo bojili bojama za pločice iz Bauhausa. Važno je prvo izribati vimom ili arfom svaku pločicu i zatim ih osušiti dobro. Onda namazati primer i opet pustiti da se suši 4-5 sati, a nakon toga, obavezno dvije ruke boje po želji.

image

Prostorija poslije

Privatna arhiva

Najveći izazov bio je napraviti ravnu liniju između bijele i zelene boje i, naravno, bojiti između bebina spavanja, jer suprug ponekad izbiva i cijeli dan zbog posla - kaže Lara Paravić Grković i otkriva da su za makeover potrošili 350 eura, u što se ubrajaju podne pločice, dvije kante boje, kanta primera, umivaonik s ormarićem i daska za zahodsku školjku - govori i zaključuje da je prezadovoljna rezultatima i reakcijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:18