MJESTO ZA DVOJE

Tradicionalna kamena nastamba od svega 30 kvadrata nedavno je obnovljena u boho stilu

 boutique-homes.com
Ovaj slatki prostor smjestio se na poljoprivredno polje prošarano stablima maslina, smokava i trešanja

Samo dva kilometra od UNESCO-vog sela Alberobello u Italiji, poznatog po svojoj zajednici tradicionalnih kuća trulli gdje se nalazi preko 1000 takvih građevina, pronašli smo jedan takav objekt koji je namijenjen za iznajmljivanje, a smjestio se u ruralnom krajoliku, okružen poljima prepunim drveća. Osim što građevina plijeni pozornost svojom pojavom, ovo područje je odlična mala baza za istraživanje okolne regije koja uključuje selo Locorotondo na brežuljku, okruženo istoimenim vinogradima bijelog vina; Ostuni, čarobno "bijelo selo" sa svojim izbijeljenim kućama; Grotaglie, dom keramičkih umjetnika i drevno trogloditsko selo Matera, također mjesto pod zaštitom UNESCO-a.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Saznajemo kako je ovaj preslatki trulli (tradicionalna talijanska kamena nastamba stožastog krova) od svega 30 metara četvornih nedavno obnovljen u boho stilu. Građevina je zadržala svoj rustikalni šarm kroz svoju prirodnu kamenu fasadu i dodatne pravocrtne kamene prostore koji se protežu iz šarmantnih stožastih struktura.

Kao što smo već napomenuli, ovaj slatki prostor smjestio se na poljoprivredno polje prošarano stablima maslina, smokava i trešanja. Jednostavna građevina u vanjskom dijelu nudi zasjenjenu terasu s kamenom pločom pod nogama, stol za blagovanje i stolce koji se odlično uklapaju u bezvremensko okruženje. Rustikalni kameni zidovi okružuju parcelu, dok se neki u dijelovima šarmantno ruše.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Kuća je obnovljena u opuštenom stilu kuće za odmor, gdje je jednostavnost pravilo, a ujedno je odjevena u domišljate zanatske detalje. Cijelo zemljište ima tri tradicionalne kamene strukture sa svojim uredno naslaganim kamenim krovovima koji se šiljato uzdižu prema nebu.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Ova najmanja, koja je nama privukla pozornost, u obnovljenom interijeru ima pod od keramičkih pločica, izložene kamene stropove i lučne niše te se odlikuje opuštenom paletom boja i dekora koja favorizira prirodne elemente poput ratana, trske i lana.

Postoje dva prostora za spavanje u kući, dnevni boravak, kuhinja i kupaonica. Prostrani dnevni boravak sadrži i veliki krevet za dvoje, što bi ujedno bila i jedna od spavaonica. Druga soba ima dva odvojena kreveta, a prostori dijele kupaonicu s umivaonikom ugrađenim u kameni zid i walk-in tušem. Dekor dnevnog boravka, odnosno veće spavaće sobe je ugodan, ali suzdržan, s daškom glamura tamnih boja, a poseban šarm donosi boho stil koji uključuje nekoliko visećih svjetiljki u obliku košara i lanenih zavjesa.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Kuhinja se smjestila uz glavni dio nastambe s gredama u boji ebanovine koje se uzdižu iznad glave. Aparati za kuhanje i čišćenje ugrađeni su u prirodni unutarnji luk, a stol sa šestero sjedećih mjesta zauzima središte prostora. U svim zajedničkim prostorijama starinski namještaj kombinira se sa zanimljivim novijim dodacima od trske i pruća, a dekor je prozračan, lagan i minimalistički.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:43