Novi trendovi

Tražite tuš koji će vašu kupaonicu učiniti većom? Donosimo elegantno rješenje koje osvaja svijet

Geberit walk-in tuš
 GEBERIT
Walk-in tuševi dolaze u različitim dimenzijama zbog čega se mogu prilagoditi svakoj kupaonici

Prema brojnim stranim i domaćim portalima za uređenje interijera, walk-in tuševi novi su hit u svijetu uređenja kupaonica i to s dobrim razlogom. Njihova prostranost, elegancija, jednostavna upotreba i održavanje, praktičnost te pristupačna cijena, samo su neki od razloga zbog kojih su ovi moderni tuševi sve češći “stanovnik” kupaonica. Dolaze u različitim dimenzijama zbog čega se mogu prilagoditi svakoj kupaonici, male prostore učinit će vizualno većim, dok će velike kupaonice pretvoriti u pravu oazu mira. Kako bi otkrili sve njihove prednosti u nastavku teksta donosimo sedam razloga zbog kojih biste svoj stari tuš ili kadu trebali zamijeniti novim tušem u ravnini poda.

1. Prostranost

Jedna od najvećih prednosti walk in tuševa svakako je prostranost. Po samoj svojoj prirodi riječ je o svojevrsnim ugradbenim tuševima koje možete oblikovati kako želite. S obzirom na to da nemaju pragove ni neke prepreke kao što imaju tuš kabine ili kade, čak i u malim kupaonicama ovaj tuš može izgledati graciozno i prostrano, a da pri tome vizualno ne smanji samu kupaonicu.

image
Geberit Sestra tuš kada
GEBERIT

2. Praktični i jednostavni

Sjećate li se kada ste zadnji put bezbrižno uživali u umirujućoj kupki? Vjerojatno ne, iako u svojoj kupaoni imate kadu. Ideja o bezbrižnom izležavanju većini nas padne na pamet jednom godišnje, ako i toliko. Zbog užurbanog načina života i nedostatka vremena, tuširanje je postala rutina za koju nerijetko imamo svega nekoliko minuta. To najčešće obavljamo tik prije izlaska iz stana te smo često brže izašli iz tuša nego što smo u njega ušli. Upravo nam tu mogućnost “brzinskog tuširanja” donose walk-in tuševi. Jednostavni su za ulazak, bez pragova i prepreka, a uz to najčešće dolaze s protukliznim podom zahvaljujući kojem ne moramo strahovati od padova.

image
Geberit CleanLine kanalice
GEBERIT

3. Elegantno riješena odvodnja

Vrlo elegantno rješenje za odvodnju u walk-in tuševima su kanalice. Radi se o ugradbenom sustavu odvodnje vode, a jednostavnost održavanja, prilagodljivost, kao i velik izbor dizajna pruža mu mogućnost implementacije u bilo koji prostor. Baš takav stil slijede i tuš kanalice tvrtke Geberit iz serije CleanLine. Riječ je o kanalicama jedinstvenog i elegantnog stila koje ne zauzimaju puno prostora kojima, za razliku od mnogih klasičnih tuš kanalica, otvorena površina odvoda onemogućuje nakupljanje prljavštine i bakterija. Također, dolaze s praktičnim umetkom za čišćenje kojeg jednostavno izvadite, isperete te ga čistog vratite natrag. Svaka kanalica može se prilagoditi željenoj dimenziji uz jednostavnu instalaciju, a, osim kanalica, u širokoj paleti proizvoda Gaberit možete pronaći i zidni odvod za tuš. Ovakav način odvodnje prilagođen je podnim tuševima koji su nastavljeni na pločice kupaone. Zidni odvod omogućuje vam da sačuvate jedinstveni izgled pločica tuša u ravnini poda i da više nikad ne stanete na odvod.

image
Geberit zidni odvod
GEBERIT

4. Lakše održavanje

Održavanje kupaonica prilično je dugotrajan posao. Iako su najčešće male, prilikom čišćenja u njima znamo provesti jako puno vremena. Da je tome tako pokazali su i rezultati istraživanja koji svjedoče kako tjedno na čišćenje izgubimo i do pet sati. Jedan od razloga upravo je čišćenje različitih oblika kada koje su često nezgodne za održavanje. Za razliku od njih, zbog ravnog poda i fronti walk-in tuševe možete očistiti u svega nekoliko minuta. Sve što vam je potrebno su dvije krpe, jedna za pod i druga za fronte.

5. Idealni za vlasnike pasa

Brojni vlasnici pasa svakodnevno se susreću s problemom kupanja svojih dlakavaca, bilo da je riječ o jednostavnom pranju šapa ili kompletnom kupanju. Psi obično nisu oduševljeni idejom o ulasku u kadu. Dio problema leži u tome što se ne vole kupati, a dio u tome što im kada zbog svoje zatvorenosti i akustike stvara nelagodu. Odlično rješenje za sve vlasnike kućnih ljubimaca može biti tuš kada Geberit Sestra. Njena površina izrađena je od kompozitnog materijala na bazi prirodnog kamena, a dostupna je u tri boje - bijeloj, kameno sivoj i grafitnoj. Osim što njena površina pruža ugodan osjećaj uz to ima i protuklizna svojstva, dok kanalice koje vodu usmjeravaju do središnjeg odvoda jamče optimalnu higijenu.

image
Geberit Sestra tuš kada
GEBERIT

6. Vizualno atraktivni

Walk-in tuš kabine odišu minimalističkim dizajnom koji naglašava i rasterećuje prostor te mu unosi dašak svježine. Zbog otvorenih staklenih ploha, ravnog poda i najčešće grandiozne slušalice, odlična su optička varka za male kupaonice. Ako ste, pak, vlasnik veće kupaonice, ovakve tuš kabine mogu postati luksuzna središnja točka prostora.

7. Odličan izbor za starije i slabo pokretne osobe

Dok smo mladi, visoki pragovi na tuš kabinama ili kadama ne predstavljaju nam neki problem. No, što smo stariji takve radnje mogu postati zamorne, a ponekad i opasne zbog kliskih površina. Neovisno o tome razmišljate li o svojoj starosti ili dom dijelite sa starijom ili slabije pokretnom osobom, idealno rješenje ovog problema može biti Geberit Olona tuš kada. Radi se o tušu čija je površina napravljena od kamene smole u ravnini s podom. Uz minimalistički dizajn, pristupačnu cijenu, ovaj tuš dolazi u različitim dimenzijama, a zahvaljujući novom setu nogu koji se ugrađuje bez alata, tuš površina je jednostavna za ugradnju.

image
Geberit Olona tuš kada
GEBERIT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. veljača 2023 04:28