Trgovina Samovar

Trgovina s vrhunskim i često neobičnim čajevima te opremom za čajanke
Profil
Adresa :
Zvonimirova 3, Rijeka
Radno vrijeme:
od 9 do 21
Cijene :
Pakiranja čajeva od 25 do 125 grama, manja parkiranja stoje od 30 do 40 kuna

Nešto više od pola godine nakon što su otvorili prvu trgovinu čajevima u centru Rijeke i u vrlo kratkom roku postali hit i među turistima i lokalnim stanovništvom, Samovar sada ima novu podružnicu u sklopu shopping centra ZTC u Zvonimirovoj ulici. U 40-ak kvadratnih metara prostora, uređenog u prepoznatljivom dizajnu Branka Metzgera Šobera (antikni namještaj, kombinacije crnih i sivih tonova), u ponudi je preko 200 vrsta čajeva, od kojih dobar dio čine Samovarove autorske mješavine. Prema riječima Jasmine Šerifović, voditeljice stručne službe i kreatora čajnih mješavina, inače po struci magistre sanitarnog inženjerstva, Samovar je mlada i ambiciozna tvrtka sa stručnim timom kojeg čine inženjeri, liječnici i psiholozi koja djeluje pod kapom Akademskog centra zdravlja.

Tu je, pak, instituciju osnovao riječki kardiolog Alen Ružić, pokretač škole mršavljenja i liječnik koji je vlastitim primjerom, smršavivši 98 kilograma, dokazao kompetenciju na tom polju i učinkovitost svojih čajnih pripravaka. Jasmina Šerifović kaže da je specifičnost Samovara što su jedini tea shop s autorskim mješavinama, a u ponudi su im i suvenirski čajevi, poput licitarskog čaja, čaja na kravatu ili čaja Lungo mare, posvećenog Opatiji.

Riječ je o čaju od samoniklog bilja ubranog na potezu Volosko – Opatija kojeg je Grad Opatija uvrstio kao svoj protokolarni suvenir, a nešto slično sada planiraju i s Primorsko-goranskom županijom i zeleno-plavom linijom. Tu su, naravno, i riječki čajevi kao što su Riječka dizalica (posvećeno industrijskoj baštini) ili Fiumanka (čaj za mornare), a u planu je i otvaranje čajane u centru Rijeke.

Njihovi čajevi su, kaže Jasmina Šerifović, pogodni za višekratno spravljanje. U ponudi trgovine je i oprema za čajoljupce kao što su talijansko čajno posuđe, porculan i keramika. Iako trgovine, za sada, imaju samo u Rijeci, preko web shopa dostupni su i sve popularniji i u cijeloj Hrvatskoj.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:54