Vrelo ideja

Tri mala stana s odličnim rješenjima: Tri različite obitelji i tri potpuno različita doma

 THE NOVEMBER/
Poznata je stvar da se ukusi razlikuju pa će tako tri različite obitelji stvoriti tri različita doma, ovisno o potrebama i ukusu

Život u malom stanu uz sve to donosi i pojedina ograničenja vezano za proporcije koja utječu na naš odabir namještaja, raspored zona te sam izgled doma u nastanku. Svaki primjer uređenja malog stana predstavlja vrelo ideja koje nas inspiriraju i educiraju, a tri stana koja možete proučiti u nastavku predstavljaju tri zanimljiva primjera različitih tlocrtnih rješenja i uređenja.

image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/
image
THE NOVEMBER/

Prvi stan potpisuje dizajnerski studio The November i primjer je tek djelomično otvorenog rasporeda koji se svejedno doima prozračnim i prostranim. Interijer je razdvojen na dva dijela i to tako da se prostorije za druženje i dnevne aktivnosti nalaze na jednoj, a privatne prostorije na drugoj strani stana. Kuhinja je smještena u samom dnu glavne prostorije i to uz zid rastvoren prozorima što omogućuje pregršt dnevnog svjetla i idealne uvjete za rad. Pravokutni stol s prostorom za četvero razdvaja kuhinju od boravka koji zauzima ostatak prostora. Boravak je jednostavan i udoban, a cijeli je prostor uređen drvenim namještajem tople smeđe boje. Isti se elementi javljaju i u spavaćoj sobi što omogućuje vizualnu objedinjenost prostora.

image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/
image
VAE GROUP/

U samo 48 četvornih metara smjestio se dom čije uređenje potpisuje dizajnerska tvrtka VAE Group koja je spavaću sobu odlučila izdvojiti od ostatka prostora izgradnjom drvene platforme koja se može zavjesama odvojiti. Krajem se nalazi udobni dnevni boravak koji se otvaranjem zavjesa spavaće sobe automatski proširuje. Prekoputa boravka smješten je mali kutak za rad, dok ostatak prostorije zauzima prostrana kuhinja s visokim šankom čiji bijeli namještaj stvara dojam većeg prostora. Umjesto tipične blagovaonice visok i dug šank pruža dovoljno prostora za konzumiranje obroka. U stanu se nalazi i luksuzna kupaonica uređena u sivim tonovima i sadrži dašak industrijskog šarma.

image
Home Designing
image
Home Designing
image
Home Designing
image
Home Designing
image
Home Designing

Posljednji stan ima svega 26 četvornih metara i za njegovo uređenje dizajner Zikzak odabrao je kontrastne boje koje su u ovom malom prostoru stvorile izvrstan efekt. Stropovi su tako sive boje koja podsjeća na beton, a na zidovima se izmjenjuju crna boja i tamno drvo. Kontrast im rade bijeli podovi, kao i bijele fronte šanka i kuhinjskih ormarića. Detalji poput bijelih visilica i barskih stolaca dodatno osvježavaju prostor. U kupaonici se također ponavlja taj kontrast, s mat crnim četvrtastim pločicama na zidu i bijelim sanitarijama te pločicama na bočnom zidu. Impresivan mali stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:31