Tri mikro stana

Maleni, tako slatki interijeri

Vodimo vas u tri mala interijera koji su inspirativno i moderno uređeni. Manjak prostora potiče na kreativnost pri uređenju pa su dizajeri odlučili iskoristiti visoke stropove i tamo smjestiti sve ono što ne mora nužno biti na dohvat ruke. Na galeriju tako su, na primjer, smješteni spavaći dio i radni kutak, stepenice su iskorištene kao spremište, a to su samo neke od ideja koje su uspješno realizirane i u ovim interijerima.

Prvi je osmislio dizajner Adrian lancu. Spavaću sobu smjestio je na galeriju do koje vode stube koje u kojima je i skladišni prostor. Ispod galerije smještena je mini kuhinja sa šankom, a pokraj nje su dnevna soba i radni kutak. Sav namještaj, galerija, kuhinja i skladišni prostor izrađeni su od istog materijala. Na taj način prostor izgleda veći nego što stvarno jest, i to zato što svi elementi djeluju kao cjelina.

Drugi interijer uredio je dizajner Benoit Marc. I u ovom slučaju za uređenje je korišteno svijetlo drvo, no nešto skučeniji prostor tražio je da se izbace neki osnovni elementi, poput sofe koja je zamijenjena prijenosnim tabureima.

U trećem interijeru dizajnerica Anastasia Shamisova koristila je različite boje i matrijale kako bi prostor učinila što udobnijim i funkcionalnijim. Inspirirajte se ovim malim stanovima i javite nam kako vam se sviđaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:46