Tri moderno uređena interijera

Geometrijski uzorci u različitom ambijentu

Nije nikakva novost da su geometrijski uzorci pravi hit pri uređenju interijera. Osim što lijepo izgledaju, prostoru daju određenu dozu dinamike i savršeno se uklapaju s vrlo različitim stilovima. Ako je interijer uređen modernistički, monokromatskom paletom boja pločice s geometrijskim uzorcima bilo u hodniku ili na zidu u kuhinji savršen su odabir. Danas vam donosimo tri primjera modernih interijera u kojima dominiraju geometrijski uzorci i u kojima su oni istaknuti na različite načine.

Prvi interijer u koji vas vodimo potpisuju Archiplastica i Wladimir Sapyan. Jake teksture i vrlo uska paleta boja definirali su ovaj pravi muški interijer. Klijent je želio da njegov dom izgleda moderno, no isto tako da se u njemu osjeća ugodno i da prostor odiše toplinom. Rasvjetna tijela nepravilnih oblika stvaraju vrlo ugodan ambijent u ovom interijeru i također pridonose atmosferi. Iako prostor nije velik, lijepo je organiziran; između kuhinje i dnevne sobe nalazi se pregradni zid koji je zapravo komad namještaja koji sadrži kuhinjske elemente s jedne strane te police i skladišni prostor s druge. U spavaćoj sobi rasvjeta je također izuzetno bitna stavka, pa je cijeli zid iznad kreveta osvijetljen i prekriven vrlo zanimljivom geometrijskom strukturom od drva. Sve zajedno čini jednu vrlo zanimljivu dinamičnu cjelinu koja vizualno vrlo lijepo funkcionira.

Sljedeći interijer karakterizira nešto svjetlija paleta boja i vrlo živahan dizajn. Dizajner Andrew Skliarov pokušao je uklopiti što više funkcionalnih stavki u interijer, a da pritom sve skupa lijepo izgleda i funkcionira kao cjelina. Tako je u dnevnoj sobi radni kutak dio skladišnog prostora koji je skriven iza kliznih vrata. Retropalete boja interijeru daju dinamiku i čine ga izuzetno modernim, a sve skupa nadopunjeno je modernim komadima namještaja i modernom rasvjetom.

Posljednji interijer potpisuje dizajner Andrew Skliarov. Već na prvi pogled u ovom interijeru može se primijetiti zaista hrabra kombinacija materijala različitih uzoraka te kako su pojedini elementi istaknuti bojama i pozicijom u interijeru. Iako je na početku zamišljen kao open space, dizajner je ipak odlučio odvojiti spavaći dio tako da interijer funkcionira kao cjelina, a da se po potrebi dio za spavanje može odvojiti. Zavirite s nama u ove lijepo uređene moderne interijere i javite nam kako vam se sviđaju.

Izvor: home-designing.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2023 10:34