Staklene pregrade

Tri stana sa zakrivljenim staklenim stijenama

Popularni element u modernim stanovima

Iako se trendovi u uređenju doma neprestano mijenjaju zapravo se uvijek vraćamo dobro provjerenim receptima i biramo rješenja koja će nam pomoći da naš dom izdrži zub vremena, odoli trendovima i dugo ostane moderan i svjež. Neovisno živimo li u velikom ili malom stanu, uvijek pokušavamo od svoga doma stvoriti prozračan interijer koji će odavati dojam da imamo i više nego dovoljno prostora na raspolaganju.



To je u odlično uređenim stanovima na fotografijama postignuto velikim staklenim pregradama koje su iskorištene kako bi se izdvojile prostorije poput spavaće sobe ili kupaonice. Arhitekt Manuel Ocaña osmislio je tri stana koji se nalaze u istoj zgradi u Madridu u Španjolskoj i u sva tri uvrstio je element zakrivljenih staklenih stijena u metalnom okviru kako bi izdvojio spomenute zone bez da vizualno zatvori prostor. Budući da su zidovi izrađeni od stakla, sunčeva svjetlost koja dopire kroz prozor slobodno putuje kroz svaki stan te ih čini svijetlima i ugodnima.

Kupaonice su na sličan način odvojene od ostatka stana kao i spavaće sobe, sa zakrivljenima vratima koja se nalaze na uglu staklene strukture te čine ovaj suvremeni dizajn besprijekornim. No, za razliku od pregrade spavaće sobe, a kako bi stanari imali malo privatnosti dok koriste kupaonicu staklena je stijena izrađena od blago zamućenog stakla koje omogućuje prodiranje svjetlosti, ali u isto vrijeme skriva lik osobe koja je u kupaonici. Kako vam se čini ovo elegantno rješenje?


Izvor: Contemporist

Foto: ImagenSubliminal - Miguel de Guzman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:39