Cool mjesto

Tutta Forza, novi dinamičan noćni klub na Dugom otoku

 

PROFIL
  • INFO: noćni klub Tutta Forza
  • LOKACIJA: Sali, Dugi otok
  • VLASNICI: Duje i Marija Šešelja
  • UREĐENJE: WEnter studio, Antonia Deda Štefanec, projektant i dizajner interijera
  • KVADRATURA: 170 m2 interijer, 450 m2 terasa
  • FACEBOOK: Tutta Forza

Donedavno Dugi otok nije imao nijedan noćni klub, ali tu činjenicu promijenila je Tutta Forza. Novi, moderni night club promijenio je noćni život na ovom otoku i donio (pogotovo mlađim) mještanima i turistima mjesto na kojem mogu plesati do jutra. Vlasnici Duje i Marija Šešelja idejni su začetnici projekta.

- Ideja je nastala iz naše želje da svojim mještanima, a i turistima, napokon priuštimo jedan vrhunski noćni klub koji nam već dugo nedostaje. Kompletan objekt je novogradnja, a idejni koncept potpisuje WEnter studio na čelu s projektanticom Antoniom Dedom Štefanec - ističu vlasnici Duje i Marija, a mi pitamo projektanticu kad su se uključili u projekt.

- Kad su grubi građevinski radovi bili pri završetku. S obzirom na to da smo se u projekt uključili dovoljno rano, bili smo u mogućnosti utjecati na pozicije instalacija i prilagoditi ih idejnom rješenju. Osim navedene prednosti, objekt je građen po principu loft sistema, što je uvelike olakšalo odluke donesene pri izradi idejnog rješenja. U tom kontekstu odlučili smo na prostranom podiju stvoriti mini ‘otok s palmom’ koji, osim estetskog, ima izrazito funkcionalan značaj. U upotrebi se centralni podest pokazao praktičnim zbog svog multifunkcionalnog značaja: barski stolovi, povišeni podest za ples i palmom nadahnut dašak oaze primorskog štiha - opisuje Antonia Deda Štefanec i dodaje da je investitoru bila želja ostvariti ugođaj kakav je u mladosti doživljavao u zagrebačkim kultnim noćnim klubovima.

- Vodeći se time odlučili smo se na urbano-klupski stil uređenja obogaćen prirodnim elementima drva, metala i betona. Ideja je bila osvijetljenim podestima raznih nivoa dodati dinamiku u interijer - objašnjava projektantica, a mi je pitamo koji su, po njoj, najupečatljiviji elementi u prostoru.

- Rekla bih da su skoro svi elementi u prostoru jednako upečatljivi i zajedno su stopljeni u jednu cjelinu. Ono što posjetitelji izdvajaju su velika ogledala s led RGB pozadinskom rasvjetom na pozornici. Također, svi su oduševljeni IKEA-inim velikim pletenim lampama od trstike koje smo obojili u srebrno, a zbog svoje prozračne konstrukcije idealno su se uklopile kao ‘grozd’ pored visoke centralne palme - ističe.

Namještaj je većinom rađen po mjeri. DJ pult, taburei i još neki detalji su iz Kare designa, a barski stolci i metalne fotelje iz Marnica. Pitamo Antoniju koliko je sve trajalo i koja je bila najdramatičnija faza uređenja.

- Od najstresnijih situacija izdvojila bih prijevoz ogledala ogromnih formata, za koje smo strepili hoće li čitava stići na odredište. Od izrade idejnog rješenja do završetka izvedbe prošla su svega dva i pol mjeseca, što nam je za sada rekord i jako smo zadovoljni rezultatom - prisjeća se projektantica i dodaje da rad na ovom klubu i dalje traje.

- Trenutačno izrađujemo i terasu od impozantnih 450 m2, a koja će do početka sezone biti spremna. Tako će klub biti podijeljen na unutarnji i vanjski dio, između kojih je ostakljena klizna stijena. Imat će tri glavna plesna podija, dva velika šanka, dvije pozornice s podestima za DJ-a, vrhunski razglas i light show, video prijenos na više televizora i ogromno projekcijsko platno - zaključila je projektantica Antonia Deda Štefanec.

Radi se i terasa

3D vizualizacija prikazuje budući izgled terase od 450 m2. Tako će klub biti podijeljen na unutarnji i vanjski dio, imat će tri glavna plesna podija, dva velika šanka, dvije pozornice s podestima za DJ-a, vrhunski razglas i light show...

Foto: Jure Mišković/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:51