TOP-LOKACIJA

U centru grada, a u zelenilu: Novi atraktivni stambeni projekt Green Terrace kod Britanskog trga

Iqon studio projects
Cijena se kreće u rasponu od 3500 do 4000 eura po četvornome metru. Planirani je završetak u travnju ove godine

Atraktivni stambeni projekt Green Terrace, nalik atraktivnoj vili, gradi se u ulici Kraljevec u Zagrebu, nedaleko od Britanskog trga, u mirnoj rezidencijalnoj zoni gdje prevladavaju obiteljske kuće iz prošlog stoljeća.

U tijeku je zadnja faza gradnje i slijede unutarnji radovi, uređenje okućnice i završetak fasade. Planirani završetak bit će za koji mjesec, u travnju.

Riječ je o objektu koji ima oko 1200 četvornih metara bruto površine, sa šest luksuznih stanova. Najmanji stan površine je 95 četvornih metara, četiri stana su oko 140 kvadrata, a najveći ima 230 kvadrata. Glavna odlika projekta je da ova lokacija nudi rijetku dualnost života u centru grada i zelenoj, mirnoj zoni.

image
Iqon studio projects
image
Iqon studio projects

Objekt je tehnološki vrlo napredan. Parametri grijanja i hlađenja mogu se povezati u sustave pametne kuće i pratiti putem aplikacije. Stanove puštamo u prodaju 15, veljače, kaže Goran Turkić, direktor tvrtke Angora projekt

image
Iqon studio projects

ZELENI ELEMENT

- U tom segmentu, radi se o jednoj od najboljih lokacija u Zagrebu, jer je ulica Kraljevec s jedne strane u blizini svim gradskim sadržajima, a s druge ima mir, zelenilo, šumu i lako dostupne šetnice na Tuškancu i Sljeme, koji ostavljaju dojam mirnijeg, lagodnijeg i opuštenijeg života dalje od središta grada. Upravo iz ovog razloga bila nam je važna u projektu realizacija velikih terasa s kojih pucaju pogledi na zeleni krajolik mikrolokacije i odatle ime Green Terrace - kaže Goran Turkić, direktor tvrtke Angora projekt, koja je investitor.

Dodaje da su lijepe, velike i korisne zelene terase prosječne površine od 20 do 40 četvornih metara. Ovaj zeleni element prožima i sam objekt uz elemente vertikalnih vrtova u zajedničkim hodnicima i zelenila na terasama, koji u njega unose vanjski element mikrolokacije.

image
Iqon studio projects

U zgradi se nalazi šest luksuznih stanova. Najmanji ima 95 kvadrata, četiri stana su oko 140 kvadrata, a najveći ima 230. Projekt nosi ime Green Terrace jer svi stanovi imaju prostrane terase

image
Iqon studio projects
image
Iqon studio projects

Posebnost zgrade su, uz terase, veliki otvori i visoki stropovi koji osiguravaju puno prirodnog svijetla. Uz standardna troslojna low-e stakla, objekt ima i Sunguard stakla sa stopsol reflektirajućim premazom koja, osim što odlično izgledaju, štite od sunca i osiguravaju visoku propusnost svjetlosti, a istodobno sprečavaju prolaz topline koja nastaje u toplim danima, što umanjuje troškove energije za hlađenje i čini prostor ugodnijim i zdravijim za život.

- Mali broj stanova osigurava visoku kvalitetu življenja s najmanje tri otvorene strane svijeta i samo jednim ili nijednim susjedom na katu. Objekt je tehnološki vrlo napredan. Grijanje je optimizirano tako da imamo podno grijanje u zajedničkim prostorijama, hodnicima, boravku, kuhinji i kupaonicama i standardno grijanje s radijatorima u spavaćim sobama. Hlađenje je riješeno putem multisplit sustava koji se nalazi u spuštenom stropu i pokriva sve dijelove stana i sve sobe te se nigdje ne vidi klimatizacijska jedinica - objašnjava Goran Turkić uz napomenu da se parametri grijanja i hlađenja mogu povezati u sustave pametne kuće i pratiti putem aplikacije.

image
Iqon studio projects
image
Iqon studio projects

PENTHOUSE

Polako ulaze u fazu unutarnjih radova te planiraju, dodaje, završavati stanove sukladno pomno razvijenim renderima koji reflektiraju materijale i opremu suvremenog života u metropoli. Ako se, na primjer, pojavi neki kupac sada, prije završetka stana, mogu ugraditi materijale po njegovoj želji. Penthouse stan već je takva iznimka jer su ga prodali njihovom otprije poznatom kupcu koji je bio upoznat s razvojem projekta te u tom stanu završavaju prostor u suradnji s njegovim i svojim arhitektima.

image
Iqon studio projects

- Velik je interes za stanove, ali još nismo službeno pokrenuli prodaju, koja će početi 15. veljače. Cijena kvadrata kreće se od 3500 do 4000 eura po četvornom metru - zaključuje on.

Izvođač radova je tvrtka Terra plant, jedna od najkvalitetnijih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Arhitekti su Iqon studio projects, čiji su glavni arhitekti Ivan Mladina i Ana Iskra Andabaka te dizajner Toni Guina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:41