U GOSTIMA

U Istri smo pronašli prekrasnu kuću za dvoje koja je okružena vinogradom

 PATRIK MARCAN/
Vlasnici Lučana i Dalen Mohorović ispričali su nam kako su osmislili objekt koji su dugo sanjali i planirali

Danas vas vodimo u jednu suvremenu, ali opet jako romantičnu kuću imena Villa Romantica - villa-romantica koja se nalazi u malom selu Županići, u Istri, u blizini grada Labina. Kuća ima 50 četvornih metara te ljetnu kuhinju od 15 četvornih metara. Vlasnici, Lučana i Dalen Mohorović, žive svega nekoliko minuta od ove vile, a ona je za njih, kako sami kažu, ostvarenje svih njihovih snova.
- Kućicu sam dizajnirala sama, htjela sam nešto maleno i drugačije.

image
PATRIK MARCAN/

Dok su radili na kući, inicijalna ideja bila je da se iz svake prostorije može izaći na prostranu terasu s jacuzzijem i bazenom. To je na kraju i realizirano

image
PATRIK MARCAN/

Projekt za kuću izradio je arhitektonski ured Albona Biro iz Nedešćine, a izvođač radova bio je obrt Konte iz Karojbe u Istri na čelu s njihovim vlasnikom, dip. ing. građevine Bernardom Kontićem - otkriva vlasnica Lučana i dodaje kako je kuća sagrađena iz temelja. Početak gradnje bio je u listopadu 2017. godine, a za Božić iste godine već je bila pod krovom.

image
PATRIK MARCAN/

Kuća se počela graditi u listopadu 2017., a za Božić iste godine već je bila pod krovom

image
PATRIK MARCAN/

Projekt je izradio arhitektonski ured Albona Biro, a izvođač radova bio je obrt Konte iz Karojbe



Udobnost

- U duši sam romantik pa sam sve svoje emocije prenijela u ovu malenu kućicu koju i sam naziv odaje - Villa Romantica. Kućica je građena za dvoje. Volim bjelinu doma, volim čistoću, volim posteljinu i udobnost kako bi se gost osjećao ugodno za vrijeme svoga boravka u našoj kućici - s ponosom govori vlasnica.

image
PATRIK MARCAN/

Pedeset četvornih metara površina je unutrašnjosti, a vani se ističe ljetna kuhinja od petnaest kvadrata

image
PATRIK MARCAN/
image
PATRIK MARCAN/

Objekt se inače sastoji od jedne spavaće sobe s TV-om, kuhinje i dnevnog boravka, kupaonice i zasebne prostorije u kojoj se nalazi perilica za rublje i otvorene police za pohranu. Tu je i ljetna potpuno opremljena kuhinja s kaminom u kojoj, prema svjedočenju vlasnica, većina gostiju najčešće boravi.

image
PATRIK MARCAN/

Kuhinja na otvorenom pravi je pogodak jer gosti za sunčanih dana jako vole boraviti baš na tom mjestu

image
PATRIK MARCAN/

- Dok sam osmišljavala kućicu, htjela sam da se iz svake prostorije izlazi na prostranu terasu s jacuzzijem i bazenom. Spavaća soba ima TV sa satelitskim programima, tako da nekada, kada imamo goste s djecom, imaju svoju privatnost. Dnevni boravak i kuhinja su prostrani što je pun pogodak i pruža udobnost.

image
PATRIK MARCAN/
image
PATRIK MARCAN/
image
PATRIK MARCAN/

Objekt se sastoji od jedne spavaće sobge, kuhinje i dnevnog boravka te kupaonice i zasebne prostorije u kojoj se nalaze perilica za rublje i police za pohranu najrazličitijih proizvoda

Kuhinja pruža lijepi pogled na planinu Učka i naš vinograd koji se nalazi iza kućice. Adut kuće je i bazen od 32 kvadrata s hidromasažom koji je u potpunosti zadovoljio očekivanja gostiju, a pun pogodak bio je veliki jacuzzi za pet osoba dimenzija 210 cm x 210 cm koji je stalno u funkciji.

image
PATRIK MARCAN/

Dominantne su bijele nijanse, čistoća ambijenta i pomno odabrani detalji u romantičnom koloritu

image
PATRIK MARCAN/

On je vrhunac svega, a najviše zimskog turizma kada ga gosti najviše koriste - govori vlasnica koja nam priznaje kako je u interijeru kuće htjela postići moderniji stil, ali opet da ne bude monotono i hladno hotelski.

image
PATRIK MARCAN/
image
PATRIK MARCAN/
image
PATRIK MARCAN/


Točka na i

- Volim bijelo jer smatram da tako prostor izgleda veći, volim neke detalje koji daju točku na i cjelokupnom izgledu kuće... Vidim da gosti to zapažaju i kad uđu u kućicu najdraže mi je kad kažu: "Ajme, kako je slatko uređeno!" To mi ispunjava srce - kaže vlasnica koja nam otkriva kako je najviše komada i dekoracija za dom kupila na stranici vivre.hr. Više o kući možete saznati na villa-romantica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 17:23