Genijalna ljetna kuća

U ovoj se kući uvijek nešto fino sprema

 

Biste li imali nešto protiv da imate kućicu koja nema stambenu namjenu, nego je namijenjena isključivo guštanju i opuštanju? Bilo bi to divno, zar ne? Nešto poput vikendice koja će služiti za zabavu, ali i za odmor, ovisno o tome kako se u tom trenutku osjećate. Ova je obitelj u Španjolskoj taj san sanjala godinama, a onda su odlučili ispuniti sebi želju. Danas u predivnom prirodnom seoskom okruženju, imaju ljupku kućicu, odnosno sjenicu koja služi za obiteljska i prijateljska okupljanja.

Ova kuća koja se u ljetnim mjesecima koristi kao velika kuhinja s blagovaonicom srce je obiteljskog života u kojem se svi vole okupljati jer nema ništa bolje od druženja uz hranu na otvorenom pa je tako svako ljeto žila kucavica dvorišta i društvenog života obitelji, prijatelja i prolazaka, a zimi se svi zajedno okupljaju u njoj, pod jednim krovom.

Ta je kućica zapravo nastala na temeljima stare naslijeđene kuće koju su vlasnici srušili jer je bila u derutnom stanju i nije bila za obnovu te na njezinom mjestu izgradili modernu sjenicu. Sastoji se od otvorenog salona s velikim staklenim površinama i podsjeća na dnevni boravak, iako je njezina glavna namjena kuhanje i druženje. Izvana je moderna i ima puno prozora koji omogućuju nesmetan pogled na dvorište iz svakog kuta, dok je u interijeru zadržana topla i ugodna tradicionalna nota.

izvor: plus.google

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:55