Radna zona ispod stepenica

U posjetu obiteljskoj kući Petričić u Vodicama

Radna zona pametno smještena ispod stepenica

INFO: mali radni kutak u obiteljskoj kući
LOKACIJA: Vodice
PROJEKT: vlasnici, bračni par Petričić

Obitelj Petričić odmah je znala da će naizgled neiskoristivi prostor poslužiti kao kućni ured jer je to mjesto dovoljno privatno, a opet blizu dnevnog boravka i kuhinje.

U modernoj, minimalistički uređenoj obiteljskoj kući u Vodicama radni prostor nalazi se na jako neobičnom mjestu - ispod stepenica koje vode na kat kuće. Vlasnici, bračni par Petričić, sa smiješkom kažu kako su zapravo na donjoj etaži odlično iskoristili nišu ispod stubišta za kućni ured.



- Da nismo to ovako zamislili, tko zna što bi tu bilo na kraju. Vjerojatno ništa ili neki oblik spremišta. Ovako smo taj prostor baš dobro organizirali i funkcionalno prenamijenili. Radni kutak zapravo je dio velikog open space prostora na donjoj etaži, koji čine dnevni boravak i kuhinja - objašnjava nam bračni par te dodaje kako im je bilo važno da radni kutak bude pokraj dnevne zone, odnosno tamo gdje svi borave tijekom dana, i to ponajviše kako bi djecu mogli imati na oku u svakom trenutku, a opet da je malo odvojeno jer dok se radi treba neka doza mira.

- Suprug je diplomirani inženjer građevine i on je sam projektirao kuću prema našim zajedničkim željama, tako da smo odmah u startu znali gdje će nam se nalaziti radni prostor, ali i sve ostalo u kući - ponosno ističe vlasnica.



Namještaj koji je dio ovog radnog kutka rađen je po mjeri kako bi se što bolje uklopio u zadani prostor, zbog prilično oštrih kosina od stepenica. Detalji su većinom iz Ikee.

- Super je što u radnom kutku boravimo oboje, ja uglavnom ujutro kada se bavim računovodstvom vlastite tvrtke, ali i kad imam slobodnog vremena pa gledam na internetu recepte za ukusne obiteljske ručkove, a popodne suprug preuzima radni kutak za sebe i ovdje odrađuje sve ono što nije stigao u uredu preko dana. A što da vam kažem, nama privatnicima je ured u domu važan jer naše radno vrijeme zapravo nikada ne prestaje - smiju se.

Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:56