TRAŽI SE SAVRŠEN STAN

U potrazi ste za savršenim jednosobnim stanom?

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Kupiti novi stan veliki je životni pothvat na koji se odvažimo malo puta u životu, a sama odluka o kupnji nekretnine sve je samo ne jednostavna. I zato smo mi tu da vam pomognemo, jer u takvim pothvatima sudjelujemo svakodnevno.

S klijentima prolazimo neke od ključnih odluka i poteza u njihovim životima. Štoviše, da li se radi o gradnji kuće, kupovini novog, odnosno adaptaciji postojećeg stana ili pak uređenju interijera, investitori predaju u naše ruke svoje želje, planove i ušteđevine te računaju da ćemo njihovo povjerenje opravdati našim znanjem, iskustvom i maštom.

Današnji je projekt samo mali ulomak iz jedne takve arhitektonske priče - smišljanje funkcionalnih, modernih modularnih jednosobnih stanova u kojoj smo konstantno imali na umu buduće vlasnike nekretnina. Razmišljali o ulagačima, tržištu, ponudi, potražnji i „savršenom“ stanu.

Kako bi stanove što jednostavnije i bezbolnije prilagodili trenutnim, ali i budućim potrebama novih stanara, odlučili smo se za izuzetno fleksibilan pristup projektiranju.

via GIPHY

Takvi unaprijed promišljeni, osmišljeni i pripremljeni stanovi, stanarima pružaju veću fleksibilnosti prilikom korištenja samog prostora te se uz manje zahvate i minimalne investicije, mogu prilagoditi budućoj tržišnoj situaciji.

Jasno, novi vlasnici i sami sudjeluju u oblikovanju njihovih novih domova te biraju između nekoliko različitih tlocrta, ovisno da li se radi o samcu, paru, obitelji s djecom ili obitelji kojoj su djeca već gotovo odrasla.

Danas vam želimo predstaviti naše arhitektonski prijedlog mobilnog, fleksibilnog interijera na primjeru manjeg, jednosobnog stana u kojem smo pustili mašti na volju.

Tema koja nas je slijedila već od prvih skica najbolje se može opisati izrazom „urbana džungla“ što se kroz interijer razvija s naglašenom upotrebom imitacije betona kod podova i zidova te, s druge strane, unošenjem prirodnih tonova kod namještaja i dekora.

via GIPHY

Kako bi stan opravdao svoj naziv, posebna je pažnja poklonjena ukrasnom bilju, dok se za toplinu doma, uz neizostavne komade drvenog namještaja, pobrinula žuta boja. Uzorci, boje i materijali zaigrali su uzbudljivu i dinamičnu igru što se jasno suprotstavlja svijetlim zidovima, dok je ukrasna rasvjeta odigrala veliku ulogu u stvaranju atmosfere interijera.

U prvom je stanu kuhinja uvučena i sakrivena od pogleda, no istovremeno pripada otvorenom dnevnom prostoru. U slučaju gdje se budući vlasnici odluče na varijantu stana s prostranijim open space-om, kuhinja se razvija linijski, njoj se pripajaju otok i šank, a blagovaonica i dnevni boravak uživaju u nekoliko kvadrata više.

via GIPHY

Dok se u drugom primjeru jednosobnog stana nazire još više tlocrtnih mogućnosti između kojih se može birati - jedinstveni open space, stan s malom ili pak onaj s nešto većom spavaćom sobom. Uređenje i ovdje slijedu istu urbanu, zelenu, dinamičnu temu.

via GIPHY

Dok budući stanari ovih naših „prevrtljivih“ stanova maštaju o svojim novim tlocrtima, mi imamo nešto drugo na umu - iz naše dinamične, arhitektonske „urbane džungle“ na Ribnjaku, šaljemo jako puno modularnih, fleksibilnih i nadasve lijepih pozdrava!

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:27