MONTAŽNA GRADNJA

"U samo 10 dana svoju smo kuću doveli do visokog roh baua". Pogledajte kako danas izgleda ova ljepotica u Istri napravljena u rekordnom roku!

 Domusplus

Mjesto pored Tara u Istri lokacija je lijepe kuće koju vam danas predstavljamo. Riječ je o vili za najam projektiranoj da zadovolji kategorizaciju za 4 zvijezdice. Sastoji se od stambenog dijela ukupne površine 141 četvornih metara i ljetne kuhinje sa saunom od 20 četvornih metara (sve neto stambene površine). Kuću je napravila tvrtka Domusplus, poznata hrvatska tvrtka za proizvodnju i montiranje niskoenergetskih kuća.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

Vlasnici su, ističu, gradili ovu kuću s ciljem da to u konačnici bude luksuzna vila za najam. Zbog toga su htjeli da se sve odradi "po špagi". Kontrolirani uvijeti proizvodnje, planiranje financijskih troškova, dobra brzina gradnje kako bi dobili sezonu više i kvaliteta proizvoda.bili su, govore, glavni razlozi koji su presudili u koristi montažne gradnje.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

-Za razliku od klasične zidane kuće za koju je potrebno 8 do 12 mjeseci, konstrukcija montažne kuće montira se u jednom danu, dok radovi do useljenja traju oko 2 mjeseca. Građevinsku dozvolu dobili smo u prosincu 2022. godine. Montaža samog objekta na izvedenim betonskim temeljima krenula je početkom veljače 2023. Od početka montaže, bilo je potrebno 10 dana kako bi se kuća dovela do visokog roh baua - zadovoljno pričaju vlasnici i otkrivaju kako visoki roh bau obuhvaća izvedbu građevine na gotovim temeljima te je objekt izvana u potpunosti završen, a unutrašnjost objekta dovodi se do faze završnih obrtničkih radova. Ovaj sustav osigurava maksimalnu kontrolu i kvalitetu gradnje, a ujedno omogućava investitoru i fleksibilnost u odabiru i izvođenju završnih obrtničkih radova. Materijali koji se koriste u sustavu visokog roh baua su kategorizirani kao slabo gorivi ili negorivi.

image
Domusplus
image
Domusplus

-Naša kuća je tako bila u potpunosti završena i spremna za najam za nadolazeću sezonu - kažu vlasnici.

Inače, ova kuća ima i dobru organizaciju i raspored prostorija. Ljetna kuhinja od 20 m2 otvorena je prema bazenu te povezuje vanjski prostor za druženje. Otvoreni dnevni prostor kuhinje, blagovanja i dnevne sobe staklenim je stijenama povezan sa vanjski prostorom gdje je bazen. Spavaće sobe imaju svaka svoju kupaonicu, a zid koji razdjeljuje sobu i kupaonicu ima staklenu pregradu.

image
Domusplus

-Prilikom projektiranja velika pažnja posvetila se unutarnjem rasporedu prostorija. Open space dnevnog prostora, kuhinje i blagovanja dominiraju prizemnim dijelom objekta. U prizemlju se također nalazi jedna spavaća soba, toalet te tehnička prostorija, Kat je sačinjen od tri spavaće sobe koje imaju svaka svoju kupaonicu te izlaskom na terasu, čineći tako boravak još luksuznijim - objašnjavaju vlasnici.

Sam interijer djelo je vlasnice e te je prekrasno uređen u nježnim bež tonovima boja te natur detaljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 08:18