PROJEKT STUDIJA AUTORI

U samo 60 kvadrata stalo je toliko dobrih rješenja

 Relja Ivanić
U Novom Beogradu arhitekti iz studija Autori projektirali su stan veličine 60 kvadrata koji obilježava jednostavnost, minimalizam i čistoća oblika namještaja, materijala i boja

PROFIL
  • AUTORI PROJEKTA: studio Autori
  • NAZIV PROJEKTA: Privatni apartman ”B”
  • VELIČINA: 60 četvornih metara
  • GODINA: 2018.
  • LOKACIJA: Beograd, Srbija
  • FOTO: Relja Ivanić

U novogradnji jednog od najaktivnijih dijelova Novog Beograda arhitekti iz studija Autori nedavno su dovršili projekt uređenja stana veličine 60 kvadrata. Stan su radili za proizvođača i distributera namještaja od pune hrastovine, tvornicu GIR iz Kraljeva, koja je prije tri godine otvorila salon u prizemlju iste zgrade, a koju arhitekti i spominju u početnom dijelu teksta o kulturi stanovanja u Srbiji, posebice u Beogradu.

Relja Ivanić

Biljke su glavna dekoracija u ovom stanu. iako ih nema puno, one koje su tu, vrlo su upečatljive

Relja Ivanić

Relja Ivanić

Uklanjanjem zida između dnevne i spavaće zone te postavljanjem rotirajućeg televizora, zavjesa i staklene barijere dobiven je prozračniji prostor u kojemu dominiraju dizajnerski komadi namještaja i komadi izrađeni po mjeri, poput ormara u spavaćoj zoni koji je u suradnji s GIR-om razvijen i proizveden posebno za ovaj projekt.

Relja Ivanić

Relja Ivanić

Kompaktna kuhinja logičan je produžetak dnevnog boravka. Nasuprot se, pak, nalazi kupaonica. Kroz cijeli stan se provlače stakleni detalji, poput plavog ogledala u dnevnoj ili stropnog električnog kružnog ogledala u spavaćoj sobi, koji je studio dizajnirao namjenski za ovaj prostor.

via GIPHY

Relja Ivanić

Dnevni boravak je staklenom stijenom odvojen od spavaće sobe

Relja Ivanić

Dnevni boravak obiluje zelenilom, a za zidove su birali radove domaćih dizajnera Ive Spasojevića i Marija Kolarića čiji je rad pobijedio na prvom GIR-ovu likovnom natječaju "Vrijednost" za koji je studio Autori dizajnirao posebne okvire.

Relja Ivanić

Relja Ivanić

Relja Ivanić

Foto: Relja Ivanić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:25