UKLJUČI SE I POMOZI

Udruga Nismo same pokrenula kampanju za uređenje prostora za onkološke bolesnice u Boškovićevoj

Prostor udruge Nismo same, u tijeku je uređenje, u Boškovićevoj ulici
 
 Nismo same
Prostor udruge Nismo same arhitekti su osmislili u dvije cjeline koje se međusobno povezuju

Pokrenuta je crowdfunding kampanja za uređenje prostora udruge nismo same u Boškovićevoj ulici, na Zelenom valu u Zagrebu, u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku.

Udrugu je u ožujku 2017. osnovala novinarka Ivana Kalogjera, kada je pokrenula jedinstvenu socijalnu uslugu besplatnog taksi prijevoza za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama s Udruženjem Radio Taxi Zagreb. I njihovi drugi projekti odnose se na pomoć onkološkim pacijenticama. Grad Zagreb udruzi je lani u svibnju dodijelio prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 kvadrata. No, prostor zahtijeva uređenje i ulaganja. Sada se kampanjom donacijama preko gogetfunding prikuplja 21.000 eura, do 31. svibnja ove godine.

image
Prostor udruge Nismo same, u tijeku je uređenje, u Boškovićevoj ulici
Nismo same

Za uređenje prostora donirati se može preko gogetfunding do 31. svibnja

- Sve naše aktivnosti dosad su se odvijale iz naših domova. Prvi korak bio je izraditi projekt uređenja, a njega su nam donirali arhitekti lotusarchitecti koju vodi arhitektica Maja Bručić s Evom Cotman. Maju sam srela na konferenciji TED Talk, dojmio me njen govor, i kasnije sam je zamolila za pomoć, kad smo dobile prostor. Osim projekta, napravili su nam i troškovnik, odnosno sve što smo trebali za dozvole. Pozivamo vas da se i vi uključite i pomognete nam donacijama - kaže Ivana Kalogjera.

image
IVANA KALOGJERA
OSNIVAČICA UDRUGE NISMO SAME

Sve naše aktivnosti dosad su se odvijale iz naših domova. Projekt uređenja i sve nužno za dozvole za radove, donirali su nam arhitekti Lotus Group, koju vodi arhitektica Maja Bručić s Evom Cotman. Crowfunding je za uređenje interijera

Prostor udruge Nismo same arhitekti su osmislili u dvije cjeline koje se međusobno povezuju. Riječ je o visokom prostoru koji je tražio znalce. - Prvi dio namijenjen je za prezentacije, predavanja, radionice, te se može organizirati s obzirom na vrstu događaja. U drugom dijelu nalazi se prostor za rad, iznad kojeg se smjestila galerija s čajnom kuhinjom i intimnim prostorom za druženje. Različitim visinama stvorili smo drugačije ugođaje, a prostor kao cjelina ostao je prostran i osvijetljen - objašnjava Maja Bručić, koja studio Lotus Group vodi s Evom Cotman.

image
Lotus Group
image
Lotus Group

Na projektu je surađivala i arhitektica Dora Sagrak. - Sviđa mi se kako je proširena galerija u projektu. Radovi su već u tijeku. Veseli me što ćemo do lipnja, vjerujem, imati svoj prostor, jer imamo mnogo članica, ali i stalnih suradnica, a prostor nam je bio prijeko potreban - dodaje Ivana.

image
Lotus Group

Već su primile neke donacije za uređenje, primjerice, tvrtka Elgrad dala im je materijal za ormare, Nord produkt potpuno opremio toalet, jedan prozor dobile su od tvrtke BBR Adria, Kolnoa je ustupila videonadzor, Roche nešto od namještaja, tvrtka Pristan provukla je struju, domari škole "Vladimir Prelog" pobojali su izlog, a taksisti Radio taxi Zagreba osigurali su jedan od nužnih radijatora... Kako je prostor bio bez provedenog grijanja, odlučile su se za uvođenje nordijskih radijatora, što je puno povoljnije nego da su provele plin. U planu je i atraktivno uređenje izloga ovog uličnog prostora, u bojama udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 13:53