Vrijedne nagrade

Udruženje hrvatskih arhitekata: Dodijeljene godišnje nagrade za arhitekturu u 2021. godini

Arhitektica Mija Roth Čerina i arhitekt  Tonči Čerina

 Nera Simic/Cropix
U atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu prošlog tjedna dodijeljene su godišnje nagrade za arhitekturu Udruženja hrvatskih arhitekata

U veseloj i ugodnoj atmosferi otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata i arhitektica u 2021. godini. Dobitnici nagrade "Viktor Kovačić" za životno djelo su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil. Arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić dobitnici su nagrade "Viktor Kovačić" za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2021. godini za Providurovu palaču u Zadru.

image

Arhitektica Iva Letilović i arhitekt Igor Pedišić

Nera Simic/Cropix

Nagrada "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerini i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja. Davor Bušnja dobitnik je nagrade "Drago Galić" za ostvarenje na području stambene arhitekture, za Kuću dide Marka u Trogiru.

image

Arhitektica Mija Roth Čerina i arhitekt Tonči Čerina

Nera Simic/Cropix
image

Arhitektica Renata Waldgoni i arhitekt Andrej Uchytil

Nera Simic/Cropix

Nagrada "Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za časopis Oris.

image

arhitekt Andrija Rusan (lijevo)

Tomislav Krišto/CROPIX

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina i Mojca Smode Cvitanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2022 05:09