u gostima

Ugodan, funkcionalan, luksuzan i predivan: Apartman od 45 kvadrata u Pakoštanima

 SAŠA ĆETKOVIĆ/
Vodimo vas u pomno osmišljen, uređen i dekoriran prostor na moru s potpisom dizajnerice Tine Kurpez iz Studija Karas

Dizajnerica Tina Kurpez iz Studija Karas osmislila je i uredila apartman od 45 četvornih metara u Pakoštanima za obitelj Križanović.

- Zadatak je bio kreirati ugodan, funkcionalan i luksuzan apartman za najam u centru ovog mjesta. Zadržan je osnovni koncept apartmana, ali su promijenjene kompletne instalacije, podovi, zidovi, koncept rasvjete i spuštenih stropova - govori dizajnerica Tina Kurpez i dodaje kako se apartman sastoji od sljedećih prostorija: s terase koja pripada apartmanu ulazi se u samo srce prostora, centralni dio apartmana. Do spavaće zone koja se sastoji od dvije spavaonice iz centralnog dijela stana vodi mali hodnik, a tu je kupaonica koja je potpuno adaptirana.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/
image
SAŠA ĆETKOVIĆ/
image
SAŠA ĆETKOVIĆ/
image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

Upečatljiv dojam

- U centralnom dijelu apartmana smještena je kuhinja, blagovaonski stol te sjedeća garnitura ugodne žute boje, koja je bila zadani element otprije u vlasništvu investitora, pa smo interijer nastavili graditi oko ovog komada namještaja. Kako smo željeli postići luksuzan dojam, odlučila sam intenzivno žutu umiriti sivim neutralnim tonovima. Podne pločice, koje su imperativ u stanovima u blizini mora, svijetle su i mirne te ostavljaju prostor za intenzivnije detalje. Tako sam uz svjetlosivu kuhinju odabrala crnu radnu ploču i crnu napu. Upečatljiv dojam je i viseći element sa staklenim vratima u crnom okviru osvijetljen iznutra LED rasvjetom. Kuhinju, kao i sav namještaj koji je rađen po mjeri, izradila je stolarija Inros. Crna zidna obloga koja se od kuhinje proteže prema sjedećoj garnituri ustvari je ormar u koji je smješten bojler. Za dva nova klub stolića potkonstrukcija je izrađena u bravarskoj radionici Švas Art. Uz blagovaonski stol smješteno je veliko ogledalo te dva žuta stolca hrvatskog proizvođača Modul - opisuje Tina Kurpez i otkriva, s obzirom na to da nedostaje klasičan ulazni prostor, za odlaganje odjeće, obuće i sitnica, da je osmišljena vješalica s policama u dijelu iza vrata pored kuhinje.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

U centralnom dijelu smještena je svjetlosiva kuhinja s crnom radnom pločom, blagovaonski stol te sjedeća garnitura

U kupaonici su uz svijetle pločice velikog formata korištene slavine i detalji u crnoj boji, što je cijelu kompoziciju učinilo vizualno atraktivnijom. Prostrana walk in tuš kabina od ostatka kupaonice odijeljena je staklom također u tankom crnom okviru. U kupaonici, kao i u ostalim prostorijama, velika je pozornost posvećena kreiranju rasvjete, te je u svakoj prostoriji uz centralnu rasvjetu postavljena i indirektna rasvjeta ugrađena u strop.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/
image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

Spavaonice, iako malene, opremljene su velikim udobnim krevetima, ormarima odignutim od poda kako bi površina sobe bila maksimalno iskorištena. Zbog malih mogućnosti razmještaja, naglasak je stavljen na ugodne boje i teksture namještaja te atraktivno i ugodno osmišljenu rasvjetu koja je nabavljena u poduzeću Nox.

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

U stiliziranju interijera korišteno je dosta furnira hrasta koji je ostavljen u prirodnoj boji jer prirodno drvo uvijek djeluje umirujuće i ugodno

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

Skladna cjelina

- Kako se apartman nalazi u novogradnji, odlučili smo se za moderan stil uređenja. Uz nekoliko postojećih komada (trosjed i krevet u velikoj spavaonici) ostatak namještaja rađen je po mjeri u stolariji Inros. Koristili smo dosta furnira hrasta koji je ostavljen u svojoj prirodnoj boji, prirodno drvo uvijek djeluje umirujuće i ugodno. Na nekoliko elementa korišten je i crni Fenix na compact ploči, što je omogućilo da crne linije budu tanke, a tako i izuzetno elegantne. I još jedan meni osobito drag detalj su crne lampe Artemide, Tolomeo, smještene uz krevet u većoj spavaonici - ističe dizajnerica i za kraj otkriva:

image
SAŠA ĆETKOVIĆ/

- Iako cijeli prostor funkcionira kao skladna cjelina, specifičan element u prostoru je veliko ogledalo pored blagovaonskog stola koje lomi svjetlost i oživljava veliku plohu dijagonalno položenog zida. Također, uz trosjed koji dominira prostorom zbog intenzivne boje smještena je prekrasna umjetna biljka kupljena u trgovini Mashroom u Zagrebu, a moram priznati da bez nje cijeli dojam ne bi bio isti. Najizazovniji dio bio je osmisliti koncept centralnog dijela stana koji je izuzetno specifičnog tlocrta pa je, osim male kvadrature, problem i dijagonalno "odrezan" prostor, što je u početku izgledalo kao "nemoguća misija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 11:29