SPAJANJE NESPOJIVOG

Ugodan i udoban stan prepun detalja u kojem božićna čarolija traje čak dva mjeseca

 VEDRAN PETEH/CROPIX
Lea Olivari vlasnica je stana na zagrebačkim Srednjacima koji je u ovo vrijeme prigodno uređen

Volim ugodne prostore s puno sitnica. Ne kupujem uvijek ciljano, nego kad na nešto naletim, a čini mi se simpatično, uzmem i redovito nađem zgodno mjesto u stanu na kojem se to uklopi - kaže nam 32-godišnja Lea Olivari, vlasnica lijepog trosobnog stana na zagrebačkim Srednjacima.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Poster Fride Kahlo
- Uvijek kažem da je kod mene sve šareno. Nisam pobornik striktnih stilova, a svakako ne volim minimalizam i sterilnost. Ali, radije pričajmo o onome što volim, a to su putovanja. Mnogo stvari koje ovdje vidite kupljeno je u takvim prigodama i podsjećaju me na neke posebno lijepe trenutke. Nadam se da će se vrijeme putovanja uskoro vratiti - sjetno priča Lea, a nas zanima koja joj je najdraža sitnica s putovanja.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Obožavam poster na zidu dnevne sobe s izložbe o Fridi Kahlo na kojoj sam bila 2018. godine u Victoria & Albert muzeju u Londonu. Na dnevnoj sobi mi je najveći fokus i stalno u glavi vrtim ideje što bih još mogla promijeniti ili nadodati - kaže, a mi je pitamo što preferira kad je riječ o božićnim dekoracijama.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Svi koji me poznaju, znaju za moju ljubav prema orašarima. Skupljam ih godinama i oni su za Božić, što se tiče dekoracija, u prvom planu. Veliku većinu sam kupila u inozemstvu jer kod nas donedavno nisu bili u modi pa ih se u Hrvatskoj nije moglo kupiti. Naravno, kao i većina, obožavam Božić. Moji su uvijek poštovali tradiciju da se bor kiti na Badnjak, ali ja sam to u svom stanu promijenila prve godine kada sam uselila. Otad da kitim u studenome samo zato što želim dulje uživati u čarima božićnih dekoracija i blagdanskog raspoloženja - smije se Lea čiji je moto "samo da nije dosadno".

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Zlatne nijanse
- Što se tiče boja, ovdje ima doslovno svih, u kombinaciji sa zlatnom. A što se tiče jele, volim drvca koja su gusta i bogato ukrašena. Tu nikad ne štedim. Nažalost, s obzirom da živim u stanu na četvrtom katu, već godinama imam umjetno drvce, ali da sam u kući, definitivno bih imala živo.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Ovako baš izostane onaj divan miris koji me vrati u djetinjstvo jer je moj tata uvijek inzistirao na pravom boru - prisjeća se vlasnica i dodaje da je jaslice naslijedila od prabake i pradjeda.
- Mislim da su iz 70-ih godina prošlog stoljeća, ali se još drže dobro. Dobro, osim što je tu i tamo koja figurica s vremenom malo oštećena pod zubima mog psa jer su mu bile jako zanimljive dok je bio štene - smije se, a mi zaključujemo da kod nje nema predblagdanske nervoze i stresa.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Blagdansko dekoriranje ne smije biti stresno. Meni je ono ispušni ventil i definitivno se ne vodim za onom - manje je više.
Spajam boje koje inače nikada ne bih ukombinirala zajedno i to daje neku posebnu čar - ističe, a na naše pitanje koji joj je najdraži dio, kaže kako je to lako pitanje.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Okupljanje kod mame ili kod tete. Najfinija hrana i najbolji kolači - sa smiješkom zaključuje Lea Olivari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 16:15