Dojmljiv prostor

Upečatljiv stan u kojem vladaju uzorci

 

Ovaj zanimljivi projekt uređenja stana potpisuje dizajner Nguyễn Thanh Tùng koji je zamislio interijer koji doista ne može proći nezamijećeno!

Iako je samo uređenje osmišljeno u neutralnoj paleti s bijelom i sivom kao osnovnim bojama koje prevladavaju te toplom smeđom i izražajnom crnom koje daju protutežu svjetlini cijelog prostora, ovaj je interijer izrazito dinamičan. Tu kvalitetu u njega unose teksture koje se javljaju u obliku drvenih elemenata, pletenih stolica i velike visilice iznad blagovaonskog stola, ali i uzoraka koji se u prostoru javljaju u obliku tkanina i izrezbarenih panela.



Kuhinja s izlazom na balkon usklađena je s ostatkom interijera pa je tako zamišljena kao kombinacija bijelih kuhinjskih elemenata i radne površine od drva. I pod i kuhinjska pozadina također su bijele boje, s kuhinjskom pozadinom koja se posebno ističe budući da je riječ o bijelo obojenoj opeci. Crna boja korištena je za detalje u cijelom stanu, a posebno dolazi do izražaja upravo u kuhinji gdje je odabrana kao boja hladnjaka, ali i elegantnih visilica.

Od ostatka prostora kuhinja je odvojena malim drvenim šankom koji služi za doručkovanje i druženje uz čašu kave ili nečeg malo jačeg.


Dnevni boravak i blagovaonica dijele isti prostor, a razlikuju se po tome što je blagovaonica uređena kao topla zona prepuna smeđe boje i prirodnih tekstura, dok je boravak svijetla oaza u kojoj vladaju uzorci.


Spavaća soba spoj je oba svijeta, s rustikalnim drvenim zaglavljem koji dominira u prostoriji u kojoj se ponavljaju elementi rezbarenih panela i tkanina s uzorcima. Dojmljiv prostor!

Izvor: Behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:04