Ured granum G

Nemojte se bojati unijeti boje
Profil
Ime:
Ured granum G
Adresa:
Trešnjevka, Zagreb
Vlasnice:
Gabrijela Šurina Hanzl i Ines Vranješ Radovanović
Uređenje:
arhitektonski studio UPI2M

Sve je počelo prije dvije godine na kuhinjskom stolu, pričaju nam Gabrijela Šurina Hanzl i Ines Vranješ Radovanović, dvije moderne i uspješne poslovne žene koje imaju jedan od najveselijih i najkolorističkijih ureda u gradu koji smo posjetili jer pokazuje onu tanku granicu između ureda i doma.

Nakon nekoliko mjeseci rada u kuhinji, kažu, shvatile su da to tako ne ide i odlučile su se preseliti u ozbiljan ured. Kako je Gabrijela naslijedila stan na Trešnjevci koji je u tom trenutku bio prazan, odlučile su ga preurediti u ured, ali opet na način da jednog dana bez većih adaptacija i kompliciranijih zahvata ured može opet postati stan.

– U tom sam stanu živjela s roditeljima, i bakom i djedom, u njemu sam odrasla, no no sada je zbog prenamjene trebalo promijeniti apsolutno sve, od kompletnih instalacija, podova, zidova, stolarije, prozora… do potpune promjene tlocrta, namjene i organizacije prostora.

S obzirom na to da smo godinama radile u korporativnom svijetu, okružene sivilom i hladnoćom takvih prostora, od početka smo znale da želimo nešto drugačije, veselo, pozitivno, u bojama, odnosno prostor u kojem ćemo se uvijek osjećati ugodno, kao kod kuće – kaže Gabrijela Šurina Hanzl.

Objasnila je da se prostor toliko promijenio u odnosu na ono što je bio da ga zapravo teško povezuje sa starim stanom u kojem je odrasla, a jednako tako i s bilo kojim uredom u kojem je ikad radila.

Za pomoć se odmah obratila profesionalcima, i to poznatom arhitektonskom studiju UPI 2M koji je u široj javnosti poznat po Areni Zagreb. Arhitektice Anamaria Filipović i Ivana Marić poslušale su želje, navike i potrebe Gabrijele i Ines te predložile nekoliko varijanti uređenja prostora, a mlade poduzetnice prihvatile su rješenje koje im pruža najviše mogućnosti i odgovara najviše potrebama njihova posla, a to je poslovno savjetovanje.

Najveća prostorija u stanu nastala je iz dvije spavaće sobe koje su spojene u jednu prostoriju u kojem se sada nalaze dva velika radna stola. Svaki je u svom dijelu prostorije, ali opet su okrenuti jedan prema drugome kako bi se olakšala komunikacija. Osim radnog dijela, ured ima i mali trosjed koji je chill out zona i odlično mjesto za neformalnije sastanke. Zanimljivi detalj koji prostoru daje dramatičnost i funkcionalnost je polica s knjigama koja se proteže duž cijelog zida.

Stan u kojem je Gabrijela odrasla, preuredila je isključivo ženska ekipa

Golema bijela polica s “razbacanim” otvorima različitih veličina, otvorenim ili zatvorenim vratašcima, naslonjena je na zid obojen u boju fuksije, ujedno i boju vizualnog identiteta tvrtke. Feature wall u boji fuksije je u još jednoj sobi u stanu, a riječ je o nekadašnjoj dnevnoj sobi koja je prenamijenjena u konferencijsku sobu za sastanke i radionice.

Da Gabrijela i Ines vole dobar dizajn i boje te da uvijek razmišljaju kako se što bolje brendirati, možete vidjeti po nizu detalja u uredu, od ljubičastih torbi tj. poslovnih aktovki modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović, inače, njihove klijentice, do brojnih detalja u prostoru, poput raznobojnih zidova i dekora u stanu. Predsoblje je kombinacija bijelih zidova s pokojim jarkožuto obojanim elementom.

Zid desno od ulaza poslužio je kao podloga za poruku o vrijednosti, odnosno motu firme u obliku printa ‘GaIn’. Vrata ormara iza kojih se skriva bojler posebno su dizajnirana, kao i vrata ostave u kuhinji.

– Kako u uredu ponekad radimo i po 15 sati dnevno, velika želja nam je bila da imamo kuhinju u kojoj si možemo spremiti nešto normalno za jelo. Zato smo kuhinju opremili modernim kuhinjskim aparatima i uređajima. Kada smo u njoj, pomalo i zaboravimo da smo zapravo u uredu – kažu Gabrijela i Ines, objašnjavajući da također u svom uredu imaju normalnu kupaonicu i WC. A ako im ured u jednom trenutku postane premalen za sve njihove poslovne planove širenja, prostor mogu uvijek prenamijeniti u stan, a uzeti neki drugi, još veći ured.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:51