Cool ured

Ured koji odiše toplom kućnom atmosferom

Vlasnica bosanskohercegovačkog obrta za redizajn starog namještaja Wood surgery, Lejla Selimović, uvijek nas iznenadi inovativnim projektima, a tako je bilo i s njezinim posljednjim uratkom, kreativnim prostorom naziva Food Lab od samo pedesetak kvadrata u Sarajevu, napravljenim za tvrtku Fress koja se bavi distribucijom organske domaće hrane.

- Riječ je o uredskom prostoru koji je osmišljen tako da odiše opuštenom, kućnom atmosferom. Kako je riječ o mjestu s kojeg na vaša vrata stiže svježa, domaća i organska hrana, logično je bilo da i interijer dizajnom prati priču o brzoj, zdravoj i zabavnoj pripremi hrane - kaže Lejla Selimović i dodaje da je prostor opremila kombinacijom starih redizajniranih komada namještaja s novim, po mjeri rađenim komadima, a sve to začinila je zanimljivim “uradi sam” rješenjima.

Središnje mjesto prostora čini veliki stol jednostavnih linija izrađen po mjeri od punog drveta. Stolci koji ga okružuju zapravo su stari komadi različitog dizajna koji su “povezani” bojama da bi funkcionirali kao cjelina.

REDIZAJN

- Iznad stola smo pozicionirali stare ljestve na koje smo zakačili prigodne kuhinjske dekoracije. Kombinirali smo staro i novo, tako da su fotelje koje su u kutku predviđenom za odmor zapravo stare, ali smo ih tapecirali, a TV stalak i luster također su komadi koje smo redizajnirali u mojoj radionici. Nadalje, police na zidu napravljene su kao gajbe, vješalice od oklagija i kuhinjske daske, klub-stolić inspiriran je bosanskom sinijom... - nabraja simpatična kreativka.

PRIRODNE BOJE

Kad je riječ o bojama u interijeru, odabrane su one prirodne, poput zelene i oker žute, koje čine savršen spoj s prirodnim drvetom koje dominira interijerom. Tu je i rustikalna kuhinja u kojoj se svakodnevno pripremaju jela za zaposlenike i njihove poslove partnere i prijatelje.

- Glavni cilj bio je u konačnici dobiti ugodan radni prostor u kojem će zaposlenici biti produktivniji, a svi poslovni partneri imati osjećaj kao da su ušetali u dom, a ne na poslovni sastanak. Kako bih to postigla, morala sam precizno birati detalje i dekoracije koje sam uglavnom nabavljala u raznim trgovinama za opremanje doma, a dio na buvljaku, pritom uvijek vodeći računa o nijansama koje su usklađene s ostatkom prostora - ističe Lejla Selimović.

Foto: Lejla Selimović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 07:56