NOVI PROJEKT STUDIA BRIGADA

Ured u kojem bi najradije ostali i nakon radnog vremena

 Jure Živković 
Tvrtka MEDILAB ONE predstavila novi prostor nastao u suradnji s poznatim studijem Brigada

Tvrtka MEDILAB ONE predstavila je svoj novi prostor nastao u suradnji s poznatim studijem Brigada, smješten na vrhu zgrade u zagrebačkoj Hondlovoj ulici, veličine 450 kvadrata. Uspješnost projekta odražava se u brojnim parametrima, pri čemu je jedan od ključnih dobra suradnja između arhitekta, investitora i izvođača, što u konačnici pomaže stvoriti osjećaj koji korisnici prostora imaju boraveći u njemu, a upravo to osjeća se u uredu tvrtke MEDILAB ONE, koji je primjer ispunjenih potreba i očekivanja svih uključenih strana.

Zaposlenici kompanije željeli su ugodan radni prostor koji će odražavati karakter tvrtke, njihovu profesionalnost, ali i brigu za pacijente. Studio Brigada pobrinuo se stvoriti prostor koji omogućuje doživljaj prostora kroz sva osjetila. Funkcionalna organizacija prostora proizašla je iz zadanih parametara broja zaposlenika te načina korištenja ureda svih njegovih korisnika - zaposlenika te vanjskih suradnika i pacijenata koji dolaze na edukaciju.

Jure Živković

Prostorna organizacija omogućuje učinkovito korištenje ureda, pri čemu svaka grupa korisnika ima jednaku mogućnost osjetiti cjelinu i karakter tvrtke, iako će možda boraviti samo u jednom njegovom dijelu, kao, primjerice, sobi za sastanke ili prostoru maloprodaje. Zaposlenici ureda ulaze dublje u prostor, gdje imaju mogućnost fiksnih ili alternativnih pozicija za rad, a srce ureda čini prostor kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i knjižnice, gdje se zaposlenici prema potrebi mogu isključiti iz radne atmosfere i "napuniti baterije".

"Svi korišteni materijali određeni su prema tehničkim, estetskim i funkcionalnim prednostima, a velika pozornost posvećena je doživljaju prostora kroz sva osjetila. Raznim tipovima rasvjete omogućuje se dinamika i stvaranje različitih ambijenata, a postavljanjem određenih elemenata namještaja igra svjetla i sjene koja se dobiva ulaskom prirodne svjetlosti u prostor. Teksture materijala na svim plohama - podovima, zidovima i namještaju potiču taktilnost prostora", istaknula je Jelena Babić, arhitektica iz studija Brigada.

Prostor je ispunjen i umjetninama kao što su slike Jelene Bando i veliki originalni plakat "Žar ptica" Borisa Bućana. Dio namještaja je custom made od Brigade, a može se vidjeti i namještaj od Prostorije i drugo.

Posebnost u uredu je, primjerice, izolacijska soba za razgovore na Skypeu. Za bilje je bio zadužen studio Botanike. Iz prostora se pružaju i divne vizure na šumu Maksimira te zelenilo prožima dio ureda. Također se iz blizine vide i tribine stadiona Dinama, što daje poseban dojam. Zanimljivo su rješenje i drvene rešetkaste pregrade postavljene na niz mjesta u prostoru. U uredu je nekoliko posebnih zona kao što je knjižnica, zen prostorija za opuštanje djelatnika, kreativna soba i slično. Upečatljiv je i industrijski strop.

MEDILAB ONE je tvrtka orijentirana na inovativna rješenja u liječenju kroničnih bolesti. Ekskluzivni je zastupnik najsuvremenije opreme svjetski poznatih proizvođača. Kao lider na tržištu u području dijabetesa, uspješno povezuje vrhunsku tehnologiju i suvremeni pristup kroničnim bolestima, struku koja okuplja dijabetologe, endokrinologe, liječnike obiteljske medicine, ljekarnike te krajnje korisnike.

Direktorica tvrtke Martiana Džepina istaknula je kako i ured tvrtke savršeno oslikava njihovu viziju i slogan - Život u pravoj mjeri. "Pravu mjeru je najteže pronaći u životu. Svjesni smo toga i spremni smo uložiti napor da ju nađemo za naše korisnike, prije svega oboljele od šećerne bolesti. Dizajnerski tim Brigade osluškivao nas je, pratio način kako doživljavamo naš posao. Tako je nastao prostor koji je oduševio sve", istaknula je M. Džepina.

Foto: Tomislav Krišto/Hanza Media, Jure Živković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 17:54