DOMAĆI STUDIO EVENTASTIC

Uskrsne dekoracije iz radionice poznatog hrvatskog studija

Uskrs u idiličnom ambijentu kuće u sesvetskoj šumi

Pogledajte kako je ekipa iz studija Eventastic osmislila prigodne dekoracije u idiličnom ambijentu kuće u sesvetskoj šumi i ukradite pokoju ideju.

Uskrs je najveći i najvažniji kršćanski blagdan, ali je ujedno i obiteljski blagdan u kojem dominira zajedništvo, kada se članovi obitelji druže, priprema se svečani ručak, bogato se postavlja blagovaonski stol, bojaju se pisanice... Takvu idiličnu obiteljsku atmosferu, zahvaljujući studiju Eventastic, pronašli smo na prekrasnom privatnom imanju s ladanjskom kućom rustikalnog, tipično seoskog stila, smještenom u idiličnom ambijentu sesvetske šume.



Naime, marljive djevojke iz studija Eventastic, koji se bavi organizacijom poslovnih i privatnih evenata, od djevojačkih i momačkih zabava, vjenčanja, zabava u čast rođenja djeteta, krštenja, pričesti i rođendana do domjenaka, samo za naše čitatelje osmislile su prigodne blagdanske dekoracije, od predivno uređenog glavnog i dječjeg stola do slastica i neodoljivih dječjih tutorijala. I što je najbolje, sve se može izraditi brzo, jednostavno i s malo novca. Stoga, inspirirajte se, ukradite im pokoju ideju i uživajte sa svojom obitelji u savršenom Uskrsu.



STOL U GLAVNOJ ULOZI

- Naša ovogodišnja uskrsna priča inspirirana je interijerom same kuće, toplo, jednostavno, natural i rustikalno. Sama kuća ima veliki kamin i četiri spavaonice, a iako je kuhinja opremljena najmodernijim Smeg uređajima, ona je sve samo ne suvremenog dizajna. U njoj svaki komad namještaja ima bogatu povijest, a najdominantniji su svakako dugački drveni, ručno rađeni stol te stari ormar koji je prenamjenom postao vitrina za posuđe koje obitelj godinama skuplja po sajmovima i antikvitetnicama - kažu Dražana Paladin Pavelić i Iva Duduković.

Dodaju kako im je glavna ideja bila drvo, kao glavni motiv, prožet svježim biljem i vedrom žutom bojom. Sasvim jednostavno, šarmantno i s karakterom, bez puno detalja, ali opet dovoljno da se napravi prava atmosfera.

Glavna uloga pripala je, naravno, blagovaonskom stolu, na koji su postavile staro posuđe, kupljeno davno na sajmu, i drveni pladanj od masline koji inače služi kao pladanj za voće, a u koji su posadile narcise. Posebno za ovu priliku izradile su male kartonske menije sa zekom koji ima repić od malog vunenog pompona, gnijezdo od grančica s jajetom koje ima iscrtane inicijale članova obitelji i njihovih gostiju, oslikane papirnate vrećice s motivom zečića, također s repićem od malog vunenog pompona, u koje su stavile malo pecivo i grančicu ružmarina kao dekoraciju, cvijeće su upotpunile ispuhanim jajima...

- Materijali koji prevladavaju su prirodni, drvo, lan, pamuk, svježe cvijeće te svježa i ispuhana jaja. Boje su ‘prirodne’: boja tamnog drveta, žuta te boja starog papira. Htjele smo da bude jednostavno te da svaki detalj dođe do izražaja - kažu i dodaju kako je dječji stol jednostavniji i zaigraniji. Tako je na njemu posuđe s cvjetnim motivima, cvijeće je ukrašeno veselim dekorativnim ptičicama i zečićima, a dodatan su ukras vrećice s čokoladnim bombončićima namijenjenim svakom mališanu.

VJENČIĆ SA ZEKOM

- Ove godine, kao i svih prije, za kolačiće je zaslužna Monika Kos, naša dugogodišnja partnerica i naša slatka vila svake priče. Oslikani kolači su zapravo tradicionalni medenjaci koji, izrezani u uskršnjim motivima i prigodno oslikani, dobivaju novu dimenziju. Maleni kolačić koji podsjeća na naš “pincu/posvećenicu” zapravo je Kulich, ruski tradicionalni uskrsni kolač sa šafranom, kardamomom, muškatom, grožđicama, marelicama, a Monika ovom našem je dodala i pistacije - kažu i predlažu kako se ne mora samo stol dekorirati.

Budžetno prihvatljiva opcija može biti vjenčić sa zekom koji se može postaviti, primjerice na vrata, a lako ga je izraditi od slamnatih vjenčića, dodati mu uši od debelog filca, rep od malo vune i mašnu. Također, na pladnjeve se mogu staviti vaze i tek pokoje ispuhano jaje, kako bi se cijeli interijer povezao sličnim dekoracijama.

Ekipu iz studija Eventastic možete angažirati putem Instagram stranice ili se javite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:09