COOL MJESTO

Veganski restoran uređen pastelnim nijansama i biljkama

 

U Izraelu, točnije u Tel Avivu nalazi se veganski restoran i bar imena Bana čiji dizajn potpisuje lokalni studio Amit. U prostoru dominiraju popularne pastelne nijanse od kojih se ističe roza. Tu su i mnogobrojne zelene biljke, a dizajneri tvrde da su se pri uređenju vodili onom da je minimalizam zakon.

Bana je dizajnirana u suradnji s kuharom Danom Arvatza i njegovom sestrom Gali Amit, koja vodi Amit Studio s partnerom Yoavom u Tel Avivu.

Uz veganski meni, kafić ima veliku ponudu svježeg voća i povrća, a ove šarene skupine proizvoda - kao što su limuni i naranče - ispunjavaju radne površine, prozore i police na zidovima.

Središnji pult ispred kuhinje izrađen je od granita i koristi se za pripremu hrane.

Viseća polica iznad pulta, a i na zidu iza njih, opremljena je metalnim policama oslikanim nježno zelenom i ružičastom bojom, i ispunjene svježim proizvodima i biljkama.

"Projektirali smo ovu metalnu rešetku za zid, kako bismo prikazali biljke iznad glavnog otoka i bara", rekla je Gali za Dezeen.

- Naše smo skice bili spremni poslati bravaru, ali Dan je slučajno pronašao metalnu mrežu u trgovini američke odjeće koja je bila u procesu zatvaranja, nastavlja te dodaje kako su odlučili iskoristiti recikliranu mrežu te su u konačnici dobili prostor kakav su željeli uz minimalno ulaganja.

Restoran se prostire na 72 metra kvadratna i nalazi se u zgradi iz 30-ih godina prošlog stoljeća i prava je oaza za sve ljubitelje svježe hrane.

Foto: Amit Geron

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:21