ZDRAVA I IZBALANSKRANA JELA

Veganšpek, novi restoran u Tomašićevoj ulici u Zagrebu

Novi restoran u Tomašićevoj ulici u Zagrebu odlučio je ponuditi jela za različite tipove prehrane u istom prostoru

NAZIV MJESTA: Veganšpek
ADRESA: Tomašićeva 6, Zagreb
RADNO VRIJEME: Pon-čet 10 - 22h, Pet i sub 10 - 23h, Ned 12 - 16h
CIJENA DNEVNIH OBROKA: od 32 kn do 70 kn

U Zagrebu se nedavno otvorio restoran vrlo zanimljivog imena - Veganšpek. Naizgled dvije nespojive kuhinje, ona veganska i mesna, u kuhinji Veganšpeka objedinile su se i vlasnica Karolina Pavić kaže da je zapravo riječ o zdravoj kuhinji te da nije odmah znala kako će se restoran zvati.

- Ime restorana nije bilo prvo. Proizašlo je kao suma mojih iskustava istraživanja raznih načina prehrane u zadnjih 20 godina - kaže Karolina Pavić i dodaje da Veganšpek nudi zdrava, izbalansirana i raznolika jela pripremljena od svježih i sezonskih namirnica iz dva naizgled nespojiva svijeta.

- Kod nas možete pojesti okrepljujuću miso juhu, pikantnu udon tjesteninu s povrćem, tofuom i algama, a isto tako i biftek sa salatom od ječma i daikonom i goveđi jezik s rižotom od hrena i spiruline - nabraja Karolina Pavić.

Osim za ponudu Veganšpeka, vlasnica je imala viziju i za interijer restorana te kaže da je njenu viziju jako dobro razumjela i primijenila arhitektica i scenografkinja Jana Piacun, a njoj se pridružila i slikarica Jelena Bando koja je tu priču i likovno izrazila.

Priprema veganske i mesne hrane u kuhinji je odvojena tako da se oni koji izbjegavaju životinjske proizvode ne moraju brinuti za kontaminaciju

Veganšpek se prostire na 100 četvornih metara jer je chefica kuhinje i vlasnica restorana inzistirala na velikom prostoru jer trenutačno trećinu samog restorana čini kuhinja jer je Karolini bilo bitno da je priprema veganske i mesne hrane odvojena.

- Iz vlastitog iskustva i iskustva iz svoje okoline shvatila sam koliki je utjecaj hrane na naše zdravlje i sreću. I to sam htjela podijeliti pričom u Veganšpeku. Kod nas možete pojesti hranu na kojoj su odrasla moja djeca i koju dijelim sa svojim prijateljima.

Svaki dan pripremamo drugačije veganske, mesne i obroke na žlicu, a između možete naručiti i ponudu s karte koju smo osmislili za ovu sezonu. Imamo izvrsnu organsku kavu i čajeve, a i kartu s koktelima i finom cugom - kaže Karolina Pavić i dodaje da je plan da Veganšpek uskoro ima i dostavu po Zagrebu.

Izvor: Magazin Like!

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:11