Unatoč cijenama

Velik pad rezervacija obiteljskog smještaja, 31 posto, ima pad rezervacija veći od 80 posto





 
 PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX
Gotovo trećina anketiranih, njih 31 posto, ima pad rezervacija veći od 80 posto...

Rezultati ankete HGK o utjecaju koronavirusa na poslovanje pružatelja obiteljskog smještaja pokazali su da čak 95 posto ispitanika ima smanjen broj rezervacija u odnosu na prošlu godinu, unatoč tome što je tri četvrtine njih smanjivalo cijene, većinom do 30 posto.

Gotovo trećina anketiranih, njih 31 posto, ima pad rezervacija veći od 80 posto, a 90 posto bilježi i otkazivanje rezervacija, s tim da je za srpanj i kolovoz udio otkazanih rezervacija najvećim dijelom do 60 posto.

Gotovo trećina anketiranih, njih 31 posto, ima pad rezervacija veći od 80 posto, a 90 posto bilježi i otkazivanje rezervacija

Pretrpljena financijska šteta u prvih šest mjeseci ove godine za 77 posto iznajmljivača dosegnula je 50.000 kuna, a za sljedeća tri mjeseca ta se procjena penje na 100.000 kuna. Samo 6 posto ih je odgovorilo da nemaju značajnije financijske gubitke.
Među anketiranim pružateljima usluga trećina su umirovljenici, među kojima je 75 posto onih kojima je bez tih prihoda znatno ugrožena (46 posto) ili ugrožena egzistencija (29 posto).

Oko 20 posto ih ima potrebu za moratorijem postojećeg kredita, a sličan broj treba i novi kredit za opstanak do iduće sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:14