INSPIRIRANO NAPULJEM

Veliki interijerski makeover u samo dvadeset dana

Vodimo vas u preuređeni prostor popularne zagrebačke pizzerije O’Hara. Pažnju privlače slike s talijanskim motivima, poput maske Pulcinelle i sirene iz grčkog epa “Odiseja”, koje je osmislila slikarica Nikolina Šimunović

Po mnogima, najpopularnija zagrebačka pizzeria O’Hara smještena u zagrebačkom naselju Malešnica, a koja je u pet godina postojanja postala top mjesto za sve koji uživaju u izvorno napravljenim napolitanskim pizzama ali i drugim ukusnim jelima, doživjela je nedavno kompletni makeover. I to u interijerskom smislu.

- Za vrijeme kolektivnog odmora u kolovozu 2018. odlučili smo da je vrijeme i za kolektivni makeover O’Hare. Budući da je riječ o pizzeriji koja najbolje radi napolitansku pizzu, vodili smo se idejom da u prostor unesemo malo Napulja. Kontaktirali smo akademsku slikaricu Nikolinu Šimunović koja nam je naslikala četiri slike koje nam vise na zidovima s autentičnim talijanskim motivima. Motivi na slikama su maske Pulcinelle i sirene iz grčkog epa Odiseja jer one simboliziraju Napulj. Karneval u Italiji ima veliku tradiciju. Svaki talijanski grad ima svoju prepoznatljivu masku, a maske su likovi Commedie dell’Arte. Pulcinella je maska porijeklom iz Napulja. Osim slika, sugerirala nam je boje koje dominiraju prostorom, izradila lustere, oslikala šank, izradila lampu koja nam stoji na samom ulazu. Nikolina je pričala, a mi smo radili - pričaju Ivan Vanjak i Zorana Savić, vlasnici O’Hare koji priznaju kako su se tijekom cijelog procesa preuređenja koji je trajao 20-ak dana jako dobro zabavili.

Lusteri i lampe napravljeni od žice efektni su, moderni i sjajno su ukomponirani u novi izgled pizzerije

- Sve što smo mogli iznijeti iz lokala smo iznijeli, ostale su samo pločice na podovima. Ostali su i stolovi koje smo osvježili, ponovno presvukli stolce i to je uglavnom ono što je tu od stare O’Hare. Proširili smo kuhinju i apsolutno cijeli lokal preuredili da izgleda kako izgleda sada. Bilo je vrijeme da dobije novi oblik - ističu i dodaju kako sada prostor pizzerije izgleda potpuno drugačije, a oni su jako zadovoljni učinjenim.

Osvježeni su stolovi, presvučeni su stolci... U prostoru dominiraju tonovi sive boje s akcentima bakrene i crne

ATMOSFERA

Drvo, metal, bronca i koža je ono što prevladava u prostoru i na prvu se uočava. Također dominiraju tonovi sive boje s akcentima bakrene i crne. Neutralni elementi sive boje tvore skladnu kompoziciju, a i prostor koji je jako velik u tamnijim tonovima djeluje toplije i stvara ugodnu atmosferu. Lustere i lampu je slikarica Nikolina Šimunović napravila od žice, a zanimljivo je kada se upali žarulje bacaju sjene tj. linije kao da je crtež na zidu. Svojim razigranim oblikom su u kontrastu s pravokutnim namještajem, a u cjelini dobro funkcioniraju. Dizajn namještaja je, pak, moderan i minimalistički.

NJEŽNO I MEKO

- Ono što gosti najviše hvale, a i mi smo time posebno zadovoljni, upravo su Nikolinini lusteri i lampa napravljeni od žice. Efektni su, moderni, ali ne iskaču, baš su sjajno ukomponirani. Naravno i njene slike inspirirane talijanskim motivima. Pizzeria je ugostiteljski objekt sam po sebi topao i ugodan i želja nam je bila tim naoko “hladnim” elementima, koji možda izgledaju kruto, dodatno pridonijeti atmosferi jer je svjetlost iz lustera nježna i meka - pričaju vlasnici Ivana i Zorana.

Tijekom preuređenja proširena je kuhinja, pa tako prostor pizzerije sada izgleda potpuno drugačije i svježije

A planovi za budućnost?

- Osim ove pizzerije u zagrebačkoj Malešnici te u Zadru i Rijeci nastavljamo sa širenjem O’Hara priče u Hrvatskoj i vani. Ne bismo puno pričali detaljno o planovima da si ne ‘skočimo u usta’, ali vrlo smo pozitivni i vjerujemo da ćemo napraviti dobru stvar. Što se tiče zagrebačke O’Hare upravo završavamo projekt točionika 12 piva, bit će to uistinu jedan veliki točionik, nalik onima u pubovima. Širimo ponudu hrane, no umjereno jer ničega previše nije dobro - poručuju Ivan i Zorana.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 20:31