Velvet Pepper Studio

Najzabavniji studio joge u gradu

Velvet Pepper Studio rezultat je dugogodišnjeg sna prijateljica Christiane Igbeke i Andree Vidas. Christianu, diplomiranu ekonomisticu, i Andreu, diplomiranu inženjerku tekstilnog dizajna, spojila je zajednička ljubav prema jogi, plesu i pokretu. Njihova je ljubav prerasla u strast koja ih je odvela na brojna stručna usavršavanja u zemlji i inozemstvu, pa su nekako spontano došle do ideje da svoje znanje i veselje vježbanja prenesu drugima. Tako je krenula i priča o zagrebačkom studiju joge Velvet Pepper Studio koji nas je prvenstveno privukao zanimljivim interijerom.

Veličina i raspored

– Prvi korak u traženju savršenog prostora bila je lokacija. Željeli smo centar Zagreba, ali ne i strogi centar koji je problematičan za korisnike osobnih vozila. Stoga se lokacija na samom početku Vinogradske ceste, u neposrednoj blizini Ilice, s tramvajskim i autobusnim stajalištima, kao i velikim parkingom, a opet dovoljno daleko od prometne buke, pokazala idealnom. Sam studio unutar zgrade sadrži i zatvoreni prostor u kojem korisnici bicikala mogu bezbrižno ostaviti svoje prijevozno sredstvo, što nam je također bilo izrazito važno – pričaju Christiana i Andrea. Dodaju da su sljedeći uvjeti bili savršena veličina i raspored prostora.

– Dvije dvorane, dvije garderobe, privatna prostorija za učitelje, dva sanitarna čvora te prostor za recepciju i druženje na 100 do 200 četvornih metara činio se kao nedostižan popis želja. U moru ponuda jednoga dana ukazao se sjajan prostor od 130 četvornih metara na idealnoj lokaciji. Naime, u zgradi sagrađenoj 30-ih godina prošlog stoljeća, na prvom katu, nalazi se u potpunosti renoviran kružno organizirani stan u kojemu je iz hodnika omogućen pristup svim prostorijama. Zapadne je i južne orijentacije pa ga odlikuje velika količina sunčeve svjetlosti.

Što manje namještaja

Vlasnik stana prethodno je kompletno promijenio instalacije i sanitarije te postavio visokokvalitetnu drvenu stolariju koja sprečava dopiranje buke izvana i značajno štedi energiju. Postavljen je novi hrastov parket, klimatizirane su sve prostorije osim kupaonice i WC-a, te je sve obojeno u bijelo, izuzev nekoliko neupadljivih detalja na keramici u kupaonici i WC-u. Od renovacije prostor nije bio korišten, tako da smo dobile potpuno novo prazno platno spremno za svoje poteze – pričaju prijateljice koje su cjelokupno uređenje osmislile same.

Vizija im je bila zadržati prozračnost prostora koristeći što manje namještaja. Fokus su stavile i na šarenilo boja i detalja koji odlikuju njihove osobnosti, a istodobno unose veselje i uspješno izbjegavaju monotonost sličnih prostora. Sve crteže i detalje na bijelim zidovima, kao i pastelno plavo nebo s oblacima u hodniku oslikala je Andrea. Pri oslikavanju ružičastog zida u hodniku i ogledala u dvorani za šipku korištene su boje koje zid pretvaraju u ploču, pa se koristi i za pisanje raznih poruka ili novosti.

Zid s prostirkama

– Sav namještaj u studiju je izrađen po mjeri od punog drva i obojen u prljavo bijelo kako bi ljepota strukture drva došla do izražaja. Garderobe su izuzetak te su izrađene od bijelog iverala s uzorkom drvenih godova. Posebno smo ponosne na zid s prostirkama i ostalim rekvizitima kojim smo znatno uštedjele na prostoru, ali i stvorile najupečatljiviji detalj studija – opisuju Christiana i Andrea te napominju kako klupice u hodniku, osim za druženje, služe i kao odlagalište za razne stvari. Poneki detalji u studiju dolaze iz Christianinih i Andreinih privatnih kolekcija, nabavljenih s raznih strana svijeta poput Balija, Tajlanda i Sarajeva, dok su ostali kupljeni u najrazličitijim dućanima i bojama.

– Želja da omogućimo individualni pristup pri vježbanju uključivala je i nabavu najvećeg izbora rekvizita: prostirki, ciglica, dekica, remenja, bolstera, jastučića… Osim kvalitete, važan faktor pri izboru bile su, pogađate, i boje. Tako su i svi ti rekviziti, nabavljeni u inozemstvu, sami po sebi ukras u prostoru. Najupečatljviji je Yoga swing, posebna vrsta ljuljačke uz pomoć koje se izvode vježbe joge, snage, akrobatske i terapeutske vježbe. Ova ljuljačka potječe s Balija i Christiana ju je donijela u naše krajeve završavajući instruktorski tečaj u Amsterdamu. Istodobno je Andrea postala senior učiteljica joge pa su i to bili jedni od glavnih motiva za otvaranje vlastitog studija.

Ljuljačke su u različitim dvobojnim kombinacijama, pa obješene daju jednu novu dimenziju dvorani u kojoj se inače održavaju ostali satovi joge, dok zapakirane u svojim pripadajućim torbicama krase kutak u hodniku. Dvorana za šipku je namijenjena samouvjerenim ženama pa su vlasnice u njoj željele naglasiti ženstvenost pomnim odabirom zavjesa i oslikanim raskošnim detaljima dostojnim kraljica, poput prijestolja, ogledala, lustera i make-up police.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:33