Moderno uređenje

Veseli obiteljski stan za četveročlanu obitelj

 

Pogledajte prijedlog uređenja divnog stana od 66 metara kvadratnih u Minsku, Republici Bjelarus. Autorsko djelo arhitektice Iryne Sotnikave iz arhitektonskog studija Zrobym Architects, ovaj je stan osmišljen za četveročlanu obitelj. Mladenačko uređenje donosi puno zanimljivih rješenja i prijedloga za pomalo drugačije iskorišten prostor. Boje su čiste i jake, a u uređenju se ne zazire od crne ili tamnoplave boje za zidove, što ih pretvara u idealnu podlogu za vesele grafičke postere i ukrase.

Glavna spavaća soba zapravo je dječja soba u kojoj se nalaze kreveti na kat, prostor za igranje i prostor za rad. U prostoru je crna boja iskorištena kao pozadina za policu za knjige smještenu na vanjsku stranu vrata od ormara, kao i za pozadinu zidne niše u koju je smješten radni stol. Soba izlazi na balkon koji djeca koriste kao produžetak svoje igraonice, ali na svježem zraku. Puno veselih detalja raspoređeno je po cijeloj prostoriji.

U ostatku stana, otvoreni prostor spaja kuhinju, dnevnu sobu i malu blagovaonicu. Kraj kuhinje, a iza kliznih vrata skriva se spavaća soba za roditelje koja također ima izlaz na zatvoreni balkon u kojem je smješten mali kutak za čitanje. Ista, tamnoplava boja zida povezuje spavaću s dnevnom sobom. Prostor ormara skriven je iza bijelih zavjesa čime se vizualno proširuje prostor. Osim klasičnog stola za objedovanje, uz prozor je smješten i mali šank s dvije stolice za uživanje u pogledu kroz prozor.

Izvor: jurnaldedesigninterior

Foto: Zrobym

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:33