COOL MJESTO

Veseo i moderan: otvoren “walk in” salon Vikler i ruž u središtu metropole

Na mjestu nekadašnjeg salona u Frankopanskoj ulici. Prostor od čak 200 četvornih metara je atraktivno i moderno uređen, s daškom glamura, a ima i popularne Instagram kutke.  Autorica uređenja interijera je Snješka Kožul iz studija Papillon

Za urbanu memoriju Zagreba dobra je vijest kada određena nova mjesta i lokali nastavljaju staru tradiciju. Tako je ovih dana u prostoru nekadašnjeg poznatog frizerskog salona na uglu Frankopanske i Dalmatinske ulice otvoren novi moderni frizerski salon Vikler i ruž koji funkcionira po suvremenom “walk in” konceptu, što je ujedno i retro priča jer se tako i nekoć davno moglo samo nenajavljeno doći na frizuru. Na tom je mjestu i prije postojao salon.

- Mnogim ženama u današnje užurbano i često nepredvidivo vrijeme treba frizura sad i odmah. Jednostavno uđete kod nas bez narudžbe jer je bit u tome da možete biti odmah na redu. Za to nam je bio nužan veliki prostor kao ovaj, veličine 200 kvadrata. Imamo 22 zaposlenika, od kojih 18 frizerki, dvije recepcionerke i dvije vizažistice - kaže Arijana Barić, vlasnica koja je menadžerica.

DO 30 MINUTA

Prije je Vikler i ruž bio na Trešnjevci. To je bio manji salon koji je otvorila prije godinu i pol, ali razvoj posla tražio je proširenje. Tako je sada otvoren novi, još atraktivniji u strogom centru grada. Ovaj salon nas je osvojio na prvu svojom “vibrom” - dinamičnom atmosferom u kojoj brojne djelatnice rade i komuniciraju s posjetiteljima. Nakon ulaska, gdje se nalaze recepcija i pult s proizvodima za njegu kose, mogu se dobiti besplatne konzultacije. Pritom će djelatnice ponuditi goste kavom. I u slučaju najvećih gužvi čekanje bi trebalo biti do 30 minuta. Salon je atraktivno i moderno uređen, s daškom glamura, a ima i popularne Instagram kutke. Autorica uređenja interijera je Snješka Kožul koja vodi Papillon studio.

Mnogim ženama u današnje užurbano vrijeme treba frizura sad i odmah. Ovdje jednostavno uđete bez narudžbe i možete biti odmah na redu

Vlasnica, menadžerica Arijana Barić zna da je osoblje ključ uspjeha pa je zaposlila 18 frizerki, dvije recepcionerke i dvije vizažistice

- Kako se radi o velikom prostoru, pomislila sam da bi bilo poželjno kreirati dinamiku u salonu kroz stvaranje različitih atmosfera i stilova u dizajnu interijera. Tako u velikom, prednjem dijelu salona imamo monokromatski dizajn s industrijskim elementima interijera. Osnovna boja je siva u nijansama, koja se pojavljuje od stropa preko zidova do samog poda. Profesionalan namještaj je moderan i minimalistički dok neki drugi popratni elementi pripadaju klasičnijem stilu - kaže Snješka Kožul.

U prvoj prostoriji su i dva mjesta za šminkanje. Tu je nekoliko zanimljivih detalja uređenja kao što su velike maske na zidu i srebrna polica koja izgleda kao starinski kofer, a u izlogu se može sjediti. U stražnjem dijelu su ormarići na zaključavanje u kojima posjetitelji mogu ostaviti svoje stvari. Središnji dio prostora u više je slojeva. U prvom je dijelu prostor za friziranje koji gleda na ulicu, potom je donekle razdvojeni dio uređen kao dnevni boravak s dugačkim drvenim stolom, atraktivnom foteljom okrugle forme i zimskim vrtom - zidom, mjesto na kojem se može odmoriti dok se čeka da pramenovi uhvate željenu boju. Iza je prostor za pranje kose s pet mjesta iz kojih se gleda televizor. Instalacije za ventilaciju na stropu su u zlatnoj boji.

ZANIMLJIV INTERIJER

U stražnjem dijelu velikog prostora nalazi se i Vogue Room, atraktivan dio uređen u Instagram stilu. Ta čekaonica je, kažu nam, salon u salonu. Uređena je donekle u retro stilu i ima starinsko frizersko sušilo za kosu - haubu. Na zidu je šarena fotografija žene s natpisom “Life is to short too have boring hair”. Tu je i fotelja-ljuljačka, a na zidu su neonski natpisi.

- Nakon ulaska u taj dio iz prethodnog sivog industrijskog i pomalo strogog interijera mušteriju dočeka “mala Havana”. Veselje pršti iz svakog kutka tog dijela - ističe Snješka Kožul.

U zadnjem dijelu se nalazi Gold Room, glamurozno mjesto za dulje tretmane, u kojoj gost može imati privatnost ako ovdje boravi više sati, primjerice zbog izrade ekstenzija. U prostoru je ukrasna zlatna palma i zidovi su u istom tonu. Salon je opremljen frizerskim namještajem Salon Premium.

- Za ovakav salon, walk in koncept, u kojem se naši gosti osjećaju “top”, nužna je prvenstveno vrhunska organizacija posla. Ideju sam dobila na putovanjima po svijetu - kaže Arijana Barić te dodaje da će im se uskoro pridružiti i četiri vrhunske koloristice iz Rusije.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 23:57