NOVI D&D USKORO U PRODAJI

(VIDEO) Bili smo u pogonu za proizvodnju montažnih/ modularnih kuća i u novom broju donosimo sve o njima

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Magazin D&D - Dom i dizajn od 22. rujna možete kupiti na kioscima i u trgovinama

Od 22. rujna na kioscima i u trgovinama možete kupiti magazin D&D - Dom i dizajn, najčitaniji časopis o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj. Podsjetimo, od ove godine magazin izlazi kao luksuzni tromjesečnik i samostalno je u prodaji.

Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme. Donosimo opsežan vodič o montažnim kućama, koje su posljednjih godina postale pravi hit. Mnogi će se iznenaditi jer o tom načinu gradnje postoje brojne predrasude, ali stručnjaci tvrde da su te kuće kvalitetnije i jeftinije od tradicionalnih, a grade se čak pedeset posto brže i imaju manji ugljični otisak. Da montažne kuće mogu biti prave ljepotice, dokaz su konkretni primjeri koje donosimo u magazinu. Njihovi vlasnici ispričali su nam zašto su se odlučili za ovaj tip gradnje, što im je sve trebalo od dokumentacije i kako je tekao cijeli proces.

Tu je i prava poslastica - fotografije kuće Slavka Sobina, koju su uredili Nikola Arambašić i njegovi OCD arhitekti. Doznajte zašto je poznati domaći glumac gužvu i buku metropole zamijenio za miran život na selu u Varaždinskoj županiji te kako je iz temelja preuredio staru kuću.

U ovom je broju kuća još jedne umjetnice - zagrebačke slikarice Nikoline Ivezić. Nju smo posjetili u Lici, rodnom kraju njezinih predaka, gdje je sagradila kuću na rubu šume u blizini Lovinca.

Ljubitelje moderne arhitekture oduševit će kuća u Zagvozdu, malom mjestu u podnožju Biokova. Iako bi mnogi tu očekivali tradicionalnu gradnju, u kršu Dalmatinske zagore nikla je prava moderna ljepotica, a projekt potpisuje arhitekt Ivan Plemenčić.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Posebno nas je oduševila vila od gotovo 400 četvornih metara u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. Potpisuje ju arhitekt Marko Piljek, a dodatni adut joj je bazen za ljeto i zimu.

Da Hrvati imaju odlične arhitekte, dokaz su oni koji su uspjeli u inozemstvu. Svjetska imena poput Smiljana Radica, Marka Brajovića, Rose Rogine, Vedrana Mimice, Lade Hršak, Marija Furčića i Lize Tedeschi otkrivaju tajne svog uspjeha, a na stranicama našeg magazina pogledajte njihove najljepše projekte.

Ako uređujete stan, dobro će vam doći saznanje o tome tko dizajnira najljepše zidne tapete u Hrvatskoj. Predstavljamo radove Josipe Maras, Mirne Sišul, Martine Banožić, Monice Trzun Bosiljkov, Ivana Ivankovića te ženskog kolektiva HIA Workshop.

Zagrebački vatrogasci iz postaje Centar ekskluzivno su uveli novinarku našeg magazina u klub koji su sami uredili. Uvjerite se u njihovu kreativnost, kao i u kreativnost vlasnice frizerskog salona u kontejneru na cesti za Sisak i Petrinju.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Za ljubitelje biljaka predstavljamo zanimljivi vrt biologa Davora Cetine pokraj Vodnjana u kojem uzgaja brojne trajnice i rijetke biljke te najveću kolekciju vrsta i sorti perunika u Hrvatskoj - njih čak sedamsto!

Otkrijte ljepote čak šest vrtova u Vukomeričkim goricama pokraj Zagreba i pročitajte zanimljive priče tamošnjih vrtlara.

Te i još mnoge druge zanimljive teme o uzbudljivom svijetu arhitekture, dizajna, stanovanja i vrta doznajte u aktualnom broju magazina D&D - Dom i dizajn. Potražite ga na kioscima i u trgovinama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 19:56