ZAŠTO NE?

Vikend odmor u štali od 400 kvadrata: Kad tradicionalna nastamba postane suvremena

 Andy Macpherson Studio
U cijelom projektu koristi se australsko tvrdo drvo, a dom je prekriven krovom od cinkaluma koji izgleda kao elegantna seoska štala

Jedna australska obitelj zamislila je svoju kuću iz snova koja je inspiriranu izgledom štale i htjeli su takav jedan prostor za vikend odmor i bijeg iz grada u Pullenvaleu u Australiji. Ovaj zadatak su povjerili lokalnom arhitektu Paul Uhlmannu, koji je osmislio takozvani The Barn, drvenu građevinu od 412 četvornih metara bez i jednog pregradnog zida, imanje je definirano fantastičnim interijerom i visokim stropom. Iako je građevina inspirirana zgradama koje se nalaze u ruralnim sredinama, arhitekt joj je dao potpuno suvremeni zaokret koji oduševljava.

image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio

Konstrukcijsko drvo koristi se za podupiranje visokog stropa i za uokvirivanje pogleda na zemljište. U cijelom projektu koristi se australsko tvrdo drvo, a dom je prekriven krovom od cinkaluma koji izgleda kao elegantna seoska štala. Estetiku kuće dovršavaju masivna stajska klizna vrata koja omogućuju potpuno otvaranje interijera prema vanjskom dijelu i spajanje vlasnika s njihovim seoskim posjedom. Paleta boja zadržava kontinuitet od interijera do eksterijera, stvarajući prekrasne kompozicije kada se gleda u životni prostor uokviren kliznim vratima.

image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio
image
Andy Macpherson Studio

Otvorenost prostora savršena je za zabavu i omogućuje gostima i djeci da se slobodno kreću između vanjskih i unutarnjih prostora. Prostrana prva etaža spaja kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak i pruža nadnaravno iskustvo boravka u kući koja u potpunosti briše granicu između neba i zemlje. Čak i ako djeca imaju goste koji žele prenoćiti, The Barn je spreman za to; na gornjoj etaži kuće smještena je velika"spavaća soba" za djecu s mnogo kreveta tako da svi imaju gdje prespavati. Iz drugih, privatnijih, spavaćih soba, obitelj i njihovi gosti mogu gledati u nebo preko divnih krovnih prozora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2022 11:35